Redactie
Redactie Inspiratie 30 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je easy peasy spring rolls van rijstpapier

Het afgelopen jaar zagen we ze steeds meer: spring rolls. Gemaakt van dunne velletjes rijstpapier, gevuld met de lekkerste ingrediënten en lekker licht omdat ze niet gefrituurd worden. Serveer ze met een smaakvolle dip en je smaakpapillen (en gasten!) zullen je dankbaar zijn. 

Het is even een werkje, maar als je eenmaal aan tafel zit, ben je het waarschijnlijk alweer vergeten. Zorg dat je alle ingrediënten gesneden en wel klaar hebt staan, inclusief een schaal heet water om de rijstvellen kort in te wellen.

Leg tijdens het rollen een strookje ingrediënten in het midden van de rijstvellen. Voorkom dat je teveel gebruikt, want het rollen is een klusje dat je even in de vingers moet krijgen.

Tip: leg het rijstpapier op een (eventueel met plasticfolie bedekt) sushimatje zodat je makkelijk kunt rollen!

Smaakvolle combinaties

Om te beginnen heb je natuurlijk rijstvellen nodig. Deze koop je bij de toko en sommige supermarkten. Daarbij kun je ervoor kiezen om al dan niet glasnoedels te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de spring rolls beter vullen en iets steviger worden.

Ook raden wij aan om te beginnen met een blaadje sla of (Chinese) kool. Hierdoor worden de spring rolls eveneens steviger en kun je ze makkelijker rollen.

Tot slot: de smaakmakers! Er zijn zo veel lekkere ingrediënten dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom helpen we je alvast op weg met onze favoriete combinaties.

– Garnalen & chilisaus – Met stukjes mango, komkommer en koriander.

– Beef & pico de gallo – Met geprakte avocado, paprika, limoensap, verse tomaat, koriander en munt.

Eend & hoisinsaus – Met bosui, Chinese kool en reepjes komkommer.

– Gegrilde kip & satésaus – Met taugé, wortelreepjes, komkommer, munt en prei.

– Omelet & sojasaus – Met rijpe avocado, mangoblokjes, rode paprika, thaise basilicum en bosui.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.