Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: summer rolls met het beste van de lente

Is het nou een spring roll of een summer roll? Officieel zijn spring rolls de gefrituurde rolletjes; summer rolls (afkomstig van het Vietnamese gerecht Gỏi cuốn) die met de geweekte rijstvellen. De rollen die wij hier maken zijn dus in feite summer rolls, die we volstoppen met het beste van de lente. Zo zijn ze in feite toch wel weer spring rolls, eigenlijk. Volg je het nog?

En met het beste van de lente bedoelen we: radijs! Tuinerwten! Groene asperges! Dille! Maar ook: seroendeng en een knalgele kerriemayonaise. En flink wat groene kruiden natuurlijk, waar je hier absoluut niet te karig mee moet zijn. Over een heerlijke lunch gesproken…

spring rolls met het beste van de lente
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Summer rolls met lentegroenten

Grill de aspergetoppen in een grillpan op heet vuur. Leg apart. Ontdooi de tuinerwten als je dat nog moet doen. Maak de kerriemayo door alle ingrediënten te roeren in een kommetje.

Zet alle ingrediënten klaar (op de snijplank of in aparte kommetjes).

Zet ook een grote kom met warm water, de rijstvellen en een groot leeg bord klaar.

Week de rijstvellen één voor één in een grote bak met water. Leg ze op het grote bord en beleg ze met alle ingrediënten (als het rijstvel een gezicht zou zijn, schik dan de ingrediënten ter hoogte van de mond, horizontaal).

De volgorde van de ingrediënten maakt hier niet zoveel uit: zolang je maar een lekker, compact stapeltje maakt. Vouw de vellen eerst aan de zijkanten naar binnen en rol ze dan van onder naar boven op.

Herhaal dit voor alle acht van de summer rolls. Serveer ze met de kerriemayo.

spring rolls met het beste van de lente
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.