Redactie
Redactie Inspiratie 25 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: zo wordt rijstpapier gemaakt (+ culinaire inspiratie)

Rijstpapier gebruiken we natuurlijk vooral voor het maken van spring rolls. En als je altijd al benieuwd bent geweest hoe de vellen worden gemaakt: dát zie je in onderstaande video. Of we ooit zo handig worden als deze vrouw? Dat betwijfelen we.

Rijstpapier wordt gemaakt van onder andere rijstmeel, zout en water. Het deeg wordt vervolgens gestoomd en te drogen gelegd in de zon, zoals in deze video.

In onderstaande video zien we een andere – wel heel bijzondere – methode: deze vrouw verdeelt het deeg met haar blote hand over een gloeiendhete bakplaat en dat doet ze razendsnel. Wij kunnen er naar blijven kijken…

Vullen!
Rijstpapier is in Nederland gelukkig makkelijk kant-en-klaar verkrijgbaar bij de toko. Ga ze een keer halen en vul ze met wat jij lekker vindt. Een leuke variatie op de welbekende wrap!

Hier vind je een recept voor vega spring rolls, maar je kan ze natuurlijk ook vullen met stukjes kip en/of garnalen. In dit recept kozen ze voor een combinatie van gerookte makreel en garnalen.

Vergeet de rijstnoedels niet voor een extra bite en serveer met sweet chili saus of een homemade sausje van sojasaus, vissaus, sesamolie en limoensap. Óf met een pittige pindasaus.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.