Redactie
Redactie Diner 17 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Zoetzure spareribs van de barbecue

Over deze zoetzure spareribs van de barbecue raken je gasten niet meer uitgepraat. De chef van Oil & Vinegar bedacht een marinade van peperolijfolie, mango-azijn, koriander en knoflook, en bestrooide de spareribs met geroosterde pijnboompitten en serveerde dit alles met witte-koolsla.

Bestrooi de varkensrib met zeezout en laat 1 uur rusten in de koelkast. Laat de rozijnen een uur wellen in witte wijnazijn.

Start nu met de marinade. Meng de peperolijfolie en fruitige azijn met koriander, mosterdpoeder en een geperst teentje knoflook. Verwarm de barbecue tot 175 graden en rooster de varkensrib circa anderhalve minuut stevig aan. Verlaag de temperatuur naar 130 graden en gaar het vlees in 30 minuten.

Smeer de marinade met behulp van een kwast over beide kanten van het vlees en leg het terug op de barbecue tot de marinade opgenomen is. Herhaal dit tot de marinade op is. Laat het vlees dan nog minstens 15 minuten garen.

Neem nu de gewelde rozijnen, doe de witte kool en extra vierge olijfolie erbij, scheur munt en 6 takjes basilicum in stukjes en schep goed door. Breng de salade op smaak met vers gemalen zwarte peper. Strooi tot slot geroosterde pijnboompitten en de resterende gesneden basilicum over de spareribs.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.