Redactie
Redactie Recepten 25 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zo maak je zelf spaghetti vongole

Wil je je geliefde verrassen, je moeder verwennen of een vriend of vriendin in het zonnetje zetten? Maak dan deze spaghetti vongole. Niets is zo makkelijk als dit gerecht en je scoort punten bij iedereen. 

Eerst nog even een kleine disclaimer. De hoeveelheid vongole die wij voor dit recept gebruikten is op z’n zachtst gezegd veel te noemen. Haal gerust minder, maar je zult er spijt van krijgen wanneer je moet vechten om het laatste schelpje in de pan.

Koop de vongole (ook wel venusschelpen genoemd) bij de betere visboer of op de markt.

Het recept

Doe de vongole in een bak met koud water, samen met een snuf zout en een paar druppels citroensap. Zo maken ze zichzelf schoon.

Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water een minuut korter dan op de verpakking staat. Snijd de knoflook in plakjes, hak de peterselie en peper fijn.

Verwarm als de pasta bijna klaar is een ruime koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Doe hierin de vongole samen met de peper en knoflook en bak een paar minuten tot de eerste schelpjes open gaan. Blus af met de witte wijn en gaar totdat alle schelpen open zijn.

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de vongole. Meng goed, voeg nog wat zout toe en verwarm nog even door. De pasta zuigt nu het heerlijke kookvocht en de wijn op, waardoor hij extra veel smaak krijgt. Serveer de spaghetti vongole met vers gemalen zwarte peper, de peterselie en eventueel nog wat brood.

Meer lekkere recepten met zeevruchten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.