Redactie
Redactie Recepten 5 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: chocoladetaart uit de slowcooker

Sinds we een slowcooker in ons bezit hebben gebruiken we ‘m regelmatig. Onlangs probeerden we iets nieuws: een chocoladetaart bakken in de slowcooker, zou dat werken? We gingen aan de slag en het resultaat bleek verbluffend! De taart is heerlijk fudgy en smaakt naar puur genot. 

Let op: deze chocoladetaart is gemaakt in een slowcooker met een inhoud van zes liter en is daardoor een flink exemplaar. Heb je een kleinere slowcooker? Schroom dan niet om de hoeveelheden naar gelang aan te passen.

Culy

Smelt de boter in een middelgrote pan op laag vuur. Meng ondertussen de bloem met de suiker, cacaopoeder, bakpoeder, zout en chocolate chips in de slowcooker met een garde.

Haal zodra de boter is gesmolten de pan van het vuur en laat een paar minuten afkoelen onder continu roeren. Voeg al roerend de melk toe, evenals het eerste ei. Voeg pas een volgend ei toe, als de vorige volledig is opgenomen. Meng ook het vanille-extract erdoor.

Giet het natte mengsel al roerend bij het droge mengsel in de slowcooker. In het begin zul je misschien klontjes krijgen, maar zolang je blijft roeren verdwijnen die vanzelf.

Doe de deksel op de slowcooker en bak de chocoladecake in vier uur op de hoogste stand gaar. Check na twee uur met een satéprikker of de cake gaar is en bak eventueel nog iets langer door. Gebruik je een kleinere slowcooker en een verkleind recept? Check dan al na twee uur of de taart gaar is.

Serveer de taart met poedersuiker of slagroom.

Het bordje is afkomstig uit de toffe webshop van Kookmeisje, boordevol vintage servies.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.