Redactie
Redactie Recepten 13 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: slowcooker pulled chicken wraps met coleslaw

Pulled pork kennen we allemaal wel, maar pulled chicken is zeker niet minder lekker. Dit recept is super easy, maak je in de slowcooker of oven en is onweerstaanbaar lekker met een frisse coleslaw. 

In dit recept gaan we uit van de slowcooker, maar je kunt het gerecht dus ook in de oven maken. Vervang hiervoor de slowcookerpan voor een ovenbestendige braadpan. Braad de kip van tevoren aan en voeg de saus en de smaakmakers toe. Zet de pan twee uur in een oven op 140 graden.

Slowcooker pulled chicken wraps

Meng alle ingrediënten voor de kip, behalve de kip zelf, in de pan van de slowcooker. Leg hierin de kip en wentel door de saus. Kruid met peper en zout, doe de deksel op de pan en zet op de hoogste stand aan gedurende twee tot vier uur. Het verschilt per slowcooker hoe snel je kip gaart, blijf dus ondertussen checken.

Maak vlak voordat de kip klaar is de coleslaw. Meng hiervoor de yoghurt of zure room met de mayonaise, de peterselie, het sjalotje en het citroensap. Voeg de rode en spitskool toe, samen met de wortel. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pulled chicken door een zeef. Bewaar de saus in een bakje en trek de kip met twee vorken uit elkaar. Voeg eventueel wat extra saus toe.

Rooster de tortilla’s vlak voor het serveren op open vuur (maximaal 10 seconden per kant) en serveer hierin de pulled chicken met de coleslaw. Breng op smaak met limoensap en hot sauce.

Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.