Redactie
Redactie Diner 11 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: crispy geplette aardappeltjes uit de oven

Deze crispy geplette aardappeltjes zagen we bij Jamie Oliver en zijn wat ons betreft het summum van heerlijkheid: zacht van binnen én crispy van buiten. 

Was de aardappeltjes en kook ze tien minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en plet de teentjes knoflook in de schil.

Giet de aardappeltjes af en stoom ze droog in de pan. Leg ze vervolgens op een bakblik en plet voorzichtig met een vork. De aardappeltjes zullen iets uit elkaar vallen, maar dat is niet erg.

Besprenkel met olijfolie en verdeel er de knoflook, oregano of tijm en boter over. Bak in 25 à 30 minuten krokant en mooi bruin.

Optioneel: garneer de geplette aardappeltjes met fijngehakte peterselie en/of chili flakes. Yum!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.