Culy Homemade: crispy geplette aardappeltjes uit de oven

Culy 11 feb 2016 Diner

Deze crispy geplette aardappeltjes zagen we bij Jamie Oliver en zijn wat ons betreft het summum van heerlijkheid: zacht van binnen én crispy van buiten. 

Was de aardappeltjes en kook ze tien minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en plet de teentjes knoflook in de schil.

Giet de aardappeltjes af en stoom ze droog in de pan. Leg ze vervolgens op een bakblik en plet voorzichtig met een vork. De aardappeltjes zullen iets uit elkaar vallen, maar dat is niet erg.

Besprenkel met olijfolie en verdeel er de knoflook, oregano of tijm en boter over. Bak in 25 à 30 minuten krokant en mooi bruin.

Optioneel: garneer de geplette aardappeltjes met fijngehakte peterselie en/of chili flakes. Yum!

crispy geplette aardappeltjes uit de ovenCrispy geplette aardappeltjes uit de oven7

Voor 4 personen

  • 1 kilo kleine aardappels (iets groter dan krieltjes)
  • 40 gram roomboter
  • 4 takjes oregano of tijm
  • 3 tenen knoflook
  • Grof zeezout
  • Optioneel: fijngehakte peterselie of chiliflakes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: crispy geplette aardappeltjes uit de oven
Sluiten