Culy
Culy Inspiratie 28 oktober 2018

Andijvie is meer dan alleen stamppot: de lekkerste andijvie recepten

Andijvie kennen we natuurlijk allemaal van de ouderwetse stamppot. Houden we ook heel erg van, maar deze groente is inzetbaar voor veel meer lekkere gerechten. Daarom de lekkerste andijvie recepten op een rij!

Andijvie is familie van witlof en heeft dan ook een vrij bittere smaak. Daarom wordt -ie vaak gecombineerd met zoete of juist zure smaken. De bladgroente kan zowel gekookt als rauw worden gegeten.

Stock andijvie

Salade

Net als witlof is andijvie ook heerlijk om te verwerken in salades voor een bittere toon. Bijvoorbeeld in de Franse klassieker salade Lyonnaise, in plaats van frisee sla.

De zacht notige smaak van linzen combineert prachtig met andijvie. Combineer bijvoorbeeld eens groene linzen met andijvie en geroosterde hazelnoten, met een vinaigrette op basis van hazelnootolie, sherry-azijn en honing.

Pasta

Andijvie is ook heerlijk om door de pasta te verwerken. Zoals in dit gerecht met strozzapreti pasta en zongedroogde tomaten. Of probeer eens gnocchi te maken met taleggio kaas en balsamico azijn.

Stock gnocchi andijvie taleggio

Spekjes

De zoutige smaak van spekjes gaat wat ons betreft goed samen met ongeveer alles, andijvie is daar geen uitzondering op. Maak bijvoorbeeld deze aardappeltaart of andijvie uit de wok met spekjes.

frisse-stampot-met-andijvie-walnoten-en-bosui

Andijvie stamppot

Toch eigenlijk gewoon zin in stamppot? Ga dan voor deze frisse stamppot met walnoten, bosui en spekjes. Eventueel met zelfgemaakte jus erbij (zonder pakjes en zakjes).

Meer lekkere andijvie recepten:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Andijvie is meer dan alleen stamppot: de lekkerste andijvie recepten
Sluiten