Culy Homemade: pompoen stamppot met worstjes en cantharellen

Culy 15 nov 2016 Recepten

Een heerlijk gerecht voor het najaar, deze pompoen stamppot met worstjes en cantharellen. En zo simpel! Je kunt deze stamp natuurlijk ook vegetarisch maken door de worstjes te vervangen voor een vleesvervanger.

Maak de cantharellen schoon met een borsteltje (niet wassen met water!) en snijd de salie ragfijn. Bak de worstjes ongeveer 12 minuten op medium vuur gaar en goudbruin.

Kook ondertussen de blokjes pompoen ongeveer 10 minuutjes in kokend gezouten water tot ze zacht zijn. Voeg het laatste minuutje de waterkers toe (verwijder wel de harde steeltjes). Giet af en stamp zo grof of zo fijn als je wilt.

Meng de salie en cantharellen door de pompoen stamppot. Kruid het geheel met peper en zout en breng op smaak met olijfolie. Serveer met de worstjes.

Een warm stamppotje op een ijskoude dag

pompoen-stamppot-met-worstjes-en-cantharellen2

Voor 2 personen:

  • 450 gram pompoen in blokjes (mag ook uit de vriezer)
  • 40 gram waterkers
  • 15 gram versie salie
  • 250 gram cantharellen (of andere wilde paddenstoelen)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 worstjes (wij gebruikten venkelworstjes van Brandt&Levie)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pompoen stamppot met worstjes en cantharellen
Sluiten