Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 5 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Met Plant FWD Week willen (top)restaurants je inspireren om vaker plantaardig te kiezen

Van 20 t/m 27 april dagen de chefs van meer dan 40 (top)restaurants je uit. En die beproeving was nog nooit zo lekker: door deel te nemen aan Plant FWD Week zetten ze een extra vegetarisch en/of plantaardig gerecht op hun menu’s. Met daarbij de boodschap: eet eens een keer wat anders.

Plantaardige stroming in de restaurantwereld

Sterrenrestaurant Eleven Madison Park*** in New York, Alain Ducasse au Plaza Athénée*** in Parijs (inmiddels gesloten) en De Nieuwe Winkel** in Nijmegen: deze toprestaurants hebben gemeen dat ze hoge ogen gooien met een plantaardig menu. We vinden het fantastisch om te zien hoe creatief en inventief er gekookt wordt als luxeproducten als vlees en vis van de kaart verdwijnen.

Je begrijpt dan ook dat we alle vertrouwen hebben in de skills die ze uit de kast gaan trekken tijdens de Plant FWD Week die van 20 t/m 27 april voor de eerste keer wordt gehouden.

Het beroemde driesterrenrestaurant Eleven Madison Park wordt volledig veganistisch

Plant FWD Week: wat houdt het in?

Je kunt het dus zien als de plantaardige versie van de restaurantweek. Wat het precies inhoudt?  Een week lang zullen meer dan 40 restaurants hun beste beentje forward zetten en naast hun gebruikelijke menu een extra vegetarisch en/of plantaardig gerecht koken. Want – in de woorden van de organisatoren – wie kan jou beter inspireren dan de chefs zelf?

Door deel te nemen aan Plant FWD Week hopen de chefs je te inspireren om een keer wat anders te eten. Ze dagen je letterlijk uit om te experimenteren met een plant forward gerecht.

De signature dish van restaurant Flore in Amsterdam
De signature dish van restaurant Flore in Amsterdam / Plant FWD Week

Welke (top)restaurants doen mee?

Voor deze editie ligt de focus op horecagelegenheden in Amsterdam; van hotspots voor carnivoren tot aan restaurants die al bekend staan als vegan-friendly. Een paar van die namen: restaurant Flore**, Chez Nina, Yerba, Scheepskameel, Cannibale Royale en SAAM doen allemaal mee.

Je kunt de online plattegrond checken om te kijken waar je allemaal terechtkunt gedurende de plantaardige restaurantweek.

Plant FWD Week vindt plaats van 20 t/m 27 april bij horecazaken in Amsterdam. Kijk voor meer info en deelnemende horecazaken op de website

Meer inspiratie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.