Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Sterrenchef Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel**) en Freddy Tratlehner koken op het Artisplein

Het is nog net niet tussen de aapjes en de olifanten, maar je kunt binnenkort wel dineren op het prachtige Artisplein naast de Amsterdamse dierentuin. En hóé: drie avonden lang koken sterrenchef Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen** en Freddy Tratlehner samen een bijzonder diner.

Bijzonder diner van ARTIS

Op 18, 19 en 20 juni (en er zijn nog kaarten beschikbaar) heeft ARTIS een bijzondere culinaire ervaring voor je in petto. De dierentuin organiseert dan drie diners met als thema ‘De heruitvinding van ons eten’. Je kunt er zien, proeven en ervaren hoe je met jouw voedselkeuzes impact kan maken. Want hoe kunnen we blijven eten binnen de veranderende grenzen van onze planeet?

Emile van der Staak en Freddy Tratlehner

Sterrenchef Emile van der Staak van het inmiddels wereldberoemde restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen** (vorig jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het beste groenterestaurant ter wereld) en Freddy Tratlehner (die ken je natuurlijk van De Jeugd van Tegenwoordig en van zijn heerlijke kookboeken) gaan die vraag proberen te beantwoorden met een viergangenmenu dat ze serveren op het Artisplein.

Het diner is volledig plantaardig, waarvoor de chefs inspiratie opdeden bij wat er groeit en bloeit in ARTIS. Daar zijn namelijk duizenden eetbare planten-, bomen- en schimmelsoorten te vinden. Denk alleen al aan de schimmel Aspergillus oryzae (ook wel bekend als koji-kin), die een van de ingrediënten in het menu zal zijn. Als pairing krijg je er verrassende non-alcoholische dranken bij.

Onze favoriete non-alcoholische drankjes du moment 

Aspergillus-oryzae: een eetbare schimmel (koji-kin)
©-ARTIS-microENVISION

Bewuste voedselkeuzes tijdens diner ARTIS

Als het goed is, ontdek je tijdens het diner hoe je thuis ook bewuste culinaire keuzes kunt maken die aansluiten bij het thema. En smaakt het naar meer, duik dan vooral ook nog even ARTIS in. De diners zijn namelijk onderdeel van het Aardbewoners Festival. Met je reservering voor het diner kun je ook gratis naar het festival op 15, 16, 22 of 23 juni bij ARTIS.

Kaarten

Het diner vindt plaats op 18, 19 en 20 juni en kost 150,- p.p. (4-gangendiner incl. non-alcoholisch 4-gangen drankenarrangement + festivalticket). Kaarten voor 19 en 20 juni zijn nog beschikbaar en zijn online te reserveren.

Meer over duurzaamheid en eten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.