Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Restaurants 27 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Chez Nina: dé nieuwe vega(n) hotspot in Amsterdam-West

Bewust, voedzaam en vooral lekker eten. Dat is waar het om draait in bij Chez Nina Green Brasserie in Amsterdam. Het nieuwe restaurant van de Zweedse chefkok Nina Olsson in de Staatsliedenbuurt is pas nét geopend en nu al een veelbesproken hotspot. Tijd om dat met eigen zintuigen te ontdekken! Met een menu vol vega(n) gerechten is dit jouw nieuwe plek voor een laidback lunch, gezellig diner en avondje cocktails drinken.

Het eten dat wordt geserveerd is trouwens niet het enige waar wij enthousiast over worden; het prachtige interieur is ook een groot pluspunt.

Nina Olsson

Laten we beginnen met Nina Olsson zelf. Je kent de Zweedse chef misschien van haar welbekende blog Nourish Atelier of van één van haar vier (!) vegetarische kookboeken. Olsson is een multi-getalenteerde kok en een echt ster in de food wereld. Ze schrijft recepten voor tijdschriften, fotografeert eten, heeft meerdere kookboeken geschreven, en pop-ups georganiseerd. Het openen van haar eigen restaurant was een logische stap.

Waarom in Amsterdam vraag je je misschien af? Nina is geboren en opgegroeid in Zweden, en heeft in Londen gestudeerd. Ze is 15 jaar geleden verhuisd naar Amsterdam voor de liefde. Dat zij haar eerste restaurant in onze hoofdstad opent, is dan ook alleen maar logisch. 

Tafel restuarant
Ogechi Chibueze voor Culy

Chez Nina Green Brasserie

Chez Nina is in eigen woorden “een moderne concept brasserie en food-lifestyle boutique”. Geïnspireerd door mode, natuur en kunst heeft chef Nina Olsson een uitgebreide menukaart gecreëerd waarbij goede en (h)eerlijke producten centraal staan.

Zo wordt en gewerkt met lokale leveranciers en producten die from scratch gemaakt worden. Zo is Nina Olsson net als ons een echte pickle fan, en legt het restaurant ook haar eigen groente in. De verse producten en ingelegde groenten zorgen voor levendige kleuren en spannende smaken op het bord.

Chez Nina aubergine
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Op het menu

En wat kan je dan allemaal verwachten? Er is één menukaart waar je de gehele dag van kan bestellen. Het idee hierachter is dat lekker eten heel de dag beschikbaar moet zijn, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

De kaart is, zoals ze het zelf zeggen, plant-gericht. Er staan vooral vegan gerechten op de kaart, en de vegetarische gerechten hebben vaak ook een vegan en glutenvrije optie.

Om kennis te maken met de smaken van Nina Olsson kun je met drie kleine gerechtjes beginnen. Neem bijvoorbeeld de gepaneerde bloemkool met Madame Jeannette dip (€ 8,-), Japans gemarineerd ei met nori (€ 6,-) en sesam geglazuurde aubergine (€ 8,-).

Chez Nina ei
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

De kaart staat trouwens in het teken van  shared dining. De voorgerechten zijn erg klein, maar gemakkelijk om te delen. En zo kun je zoveel mogelijk van de kaart bestellen, daar zeggen wij geen nee tegen. Er wordt aangeraden om 2 à 3 gerechtjes per persoon te bestellen.

Chez Nina pizetta
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Als hoofdgerecht kun je bijvoorbeeld gaan voor de bucatini met een romige pindasaus en cavalo nero op de kaart (€ 11,- ) en een pizzetta met boerenkool en Scamorza kaas (€11).

Burnt basque cheesecake en carrot cake
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

En dan misschien wel ons favoriete deel van de lunch, het dessert! Kies bijvoorbeeld voor een burnt basque cheesecake (€ 7,-) of een wortelcake pudding met limoen-kokoscreme (€ 7,-).

En hoe smaakt het?

Daar draait het natuurlijk allemaal om, de smaak. Wij waren onder de indruk van de verrassende combinaties en smaken (zoals de combinatie pasta met pindasaus). De gerechten zijn erg verschillend, maar sluiten goed bij elkaar aan. Voor de carnivoren onder ons is Chez Nina ook zeker een aanrader, het vlees mis je echt niet. De rokerige Scamorza op de pizzetta liet ons zelfs even twijfelen of er geen gerookt spek op zat.

Er wordt creatief gespeeld met de verschillende smaken en kooktechnieken uit diverse keukens. Zo proefden we bij veel gerechten dat de Japanse en Italiaanse keuken bij Chez Nina samenkomen op een manier waar wij alleen maar van kunnen dromen…

Chez Nina menukaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Het adres van Chez Nina Green Brasserie

Je vindt Chez Nina Green Brasserie op het volgende adres:

Van Limburg Stirumplein 10 A
1051 BE Amsterdam

Kijk voor meer info en de openingstijden op de website van Chez Nina.

Chez Nina
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.