Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Afhalen 23 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Frites Atelier van Sergio Herman: frites à la een sterrenchef

Iedereen is sowieso dol op friet, maar voeg een sterrenchef toe aan de mix en je frietje wordt opeens haute frituur. Sergio Herman wil met Frites Atelier écht goede friet toegankelijk maken voor iedereen.

De chef opende al frietzaken in Arnhem, Den Haag en Utrecht. Binnenkort verschijnt er ook een vestiging in Antwerpen en een flagshipstore in Amsterdam. Het enige verwarrende: de zaak heet officieel ‘Frites Atelier Amsterdam’, óók de vestigingen die niet in de hoofdstad zitten, dus. Voor het gemak houden we de naam ‘Frites Atelier’ maar aan.

Wij gingen langs in Utrecht om eens te proeven van zo’n frietje à la Sergio.

Frites Atelier Amsterdam werkt met Zeeuwse aardappelen. Dat kan natuurlijk niet anders met een chef die vijfentwintig jaar lang een restaurant runde in Zeeland (Oud Sluis)! De Zeeuwse piepers zijn absoluut de beste, vindt het Atelier. Er wordt gewerkt met een mix van verschillende aardappelrassen.

Frites met Vlaamse stoverij

We bestellen een frietje met als topping de New York Style Pastrami en gaan daarnaast voor Sergio’s Premium: frietjes ‘Caesar Style’.

Wat je hier nog meer kunt bestellen: een frietje met echte Vlaamse stoverij (stoofvlees met ingelegde mosterdzaadjes) en frites met knettergoede sauzen. Daarvan zijn er zes verschillende, allemaal ontwikkeld door Sergio himself, plus een Indonesische pindasaus.

De sauzen waar je op dit moment uit kunt kiezen, zijn onder andere basilicummayonaise, truffelmayo en béarnaise. Je mag de sauzen zelf ‘tappen’ over je frietjes. Feest!

Culy ontdekt Frites Atelier Amsterdam

Zout met zeekraal

De frites worden driedubbel gebakken en gezouten met zeekraalzout. Dat geeft net even een wat meer ziltige smaak dan het in-your-face-zout dat we kennen. De frietjes zijn mooi droog krokant gebakken en toch lekker zacht vanbinnen; echt superfrieten!

Het vlees voor de pastrami komt van de Belgische slager Hendrik Dierendonck en is heerlijk licht gepekeld en gerookt. De zure pickles zorgen voor frisheid en de mosterdmayonaise voor scherpte.

Culy ontdekt Frites Atelier Amsterdam

Ook de frites Caesar Style zijn lekker: ze worden geserveerd met romaine sla, parmezaanse kaas, ansjovismayonaise en krokant kippenvel. De sla en citroen geven een frisse touch na de zoutige ansjovismayo en parmezaan.

We lessen de dorst met huisgemaakte ijsthee met citroengras. We zijn voldaan en gelukkig.

Kijk voor de vestigingen en openingstijden op fritesatlieramsterdam.com.

Culy ontdekt Frites Atelier Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.