Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 22 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Bij Otemba in A’dam eet je naast ramen ook Japanse tosti’s en katsu sando

Afgelopen juni opende Otemba haar deuren: een superleuke nieuwe hotspot in Amsterdam-West waar Japanse ramen centraal staat. Daarnaast vind je er katsu sando, egg sando, okonomiyaki sticks en kroepoekpizza op het menu. Als dat niet aangeeft dat het hier een toffe boel is, weten wij het ook niet meer.

Nederlands-Japans bij Otemba

Bij Otemba dompel je je onder in de sfeer van Harajuku: de meest creatieve, kleurrijke wijk van Tokio. Dat komt ondermeer door de muurschilderingen, grote sake-vaten én de vette huisstijl van dit restaurant.

Toch is Otemba geen traditioneel Japans restaurant: het is een Nederlands-Japans restaurant. En dus breken ze met wat Japanse restaurantgebruiken. Zo willen ze hier niet dat je gauw je kommetje ramen opslurpt: het draait om Westerse gezelligheid en dus lang tafelen. Ook worden er typische Nederlandse ingrediënten gebruikt, bijvoorbeeld in de gyoza met langoustine en Old Amsterdam.

Het menu van Otemba

Allemaal goed en wel, maar wat schaft die Nederlands-Japanse pot verder? Tussen 12:00 en 22:00 uur zijn er zes ramen gerechten die je kunt bestellen. Van tonkotsu en tantanmen tot vega miso. Verder zijn er gyoza en bites, zoals okonomiyaki op een stokje, kroepoekpizza met gerookte zalm en zeewiersalade en nasu dengaku (miso aubergine).

Ga je lunchen bij Otemba, dan kun je je dus ook troosten aan een kom ramen, maar er zijn daarnaast tevens Japanse tosti’s (met kipgehakt en Kaffir limoen) en black buns met kabeljauw te bestellen. En – wees stil ons hart – de hippe katsu sando (met gebakken bavette) en brioche met Japanse eiersalade (egg sando) staan daarnaast ook op de kaart. Iets waar de lunchende mens dolgelukkig van wordt, zeker in een land met een boterhammen-met-kaas-lunchcultuur.

Waar zit die tent?

Otemba is tot in de late uurtjes geopend, dus huppel ook gerust langs voor een glaasje sake, Japans bier en toffe thee van T’s Amsterdam.

Ook gespot op de drankenkaart: Japanese soft serve. Oftewel: softijs van groene thee met limoen, in een vanille-hoorntje. Wil je.

Het adres van Otemba ramen in Amsterdam:

Kinkerstraat 56A
1053 DZ Amsterdam

Openingstijden: dagelijks geopend van 11:00 tot 01:00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur). Reserveren kan online

Ook net geopend:

https://www.instagram.com/p/CBydBYUHIiD/