Pip Minkels
Pip Minkels Culinair nieuws 4 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De beroemde gelato van Amorino – in de vorm van een roos – is hier

Geweldig nieuws voor alle ijs-lovers onder ons: je hoeft nu niet meer naar Rome, Parijs of Londen te reizen om de wereldberoemde ijsjes van Amorino Gelato te eten. Ze hebben nú namelijk ook een vestiging in hartje Amsterdam op de Nieuwendijk geopend. Dat is nog eens nieuws waar we blij van worden!

Want wie zegt dat je alleen ijs in de zomer kunt eten?

Amorino Gelato

We hebben allemaal wel eens watertandend naar een foto op Instagram gekeken met van die ijsjes in de vorm van een roos met de meest kleurrijke bolletjes – eh, blaadjes. Nou, dat zijn dus de ijsjes van Amorino Gelato!

Wat is gelato nou precies en wat is het verschil met ‘gewoon’ ijs?

Amorino Gelato
Bron: Amorino Gelato

Smaken

Behalve dat deze ijsjes een feestje zijn om naar te kijken, zijn ze ook nog eens een feestje voor je mond. Ze hebben zo’n 30 verschillende smaken gelato, waaronder ook een groot aantal vegan sorbet-varianten en zelfs een aantal soorten met 0% vet. Voor ieder wat wils, dus!

Behalve het lekkerste ijs, heeft Amorino Gelato ook een groot assortiment aan wafels, crêpes, macarons en verschillende zoete dranken. We kunnen dus ook geen enkele reden bedenken waarom je hier niet nú meteen naartoe zou willen rennen.

Waarom een roos?

De signature dish van Amorino Gelato is toch wel het ijsje in de vorm van een roos, in de meest levendige kleuren. Vaak wordt deze ook nog afgemaakt met een gevulde macaron er bovenop. Maar vanwaar eigenlijk deze bijzondere vorm?

Het idee achter deze roos is dat het ijsje heel herkenbaar is en er aantrekkelijk uitziet. Het oog wil ook wat, natuurlijk.

Maar dat is niet alles: door de gelato in de vorm van blaadjes op het hoorntje te plakken, passen er meer verschillende smaken in een ijsje. In principe mag je dus net zoveel verschillende smaakjes uitkiezen als dat er blaadjes op je ijsje passen. Spoiler: wij willen ze allemaal.

Zelf een ijsje in de vorm van een roos maken

Ben je nog niet in de gelegenheid om zelf langs Amorino Gelato te gaan? Ga dan thuis zelf aan de slag en probeer zelf je mooiste creatie te maken!

Het geheim van deze bijzondere vorm is dat je het ijs met een spateltje op het ijsje moet scheppen. Het ijs moet daarom op de perfecte temperatuur zijn, zodat dit niet smelt maar wel zacht genoeg is om er blaadjes van te vormen.

Waar vind je Amorino Gelato?

Het doel is om van Amorino een echt succes in Nederland te maken. Het filiaal in Amsterdam zal dus hoogstwaarschijnlijk ook pas de eerste van velen zijn. Maar tot die tijd kun je terecht in hartje Amsterdam om zelf zo’n Instawaardig ijsje te scoren.

Amorino Gelato is te vinden op Nieuwendijk 175 te Amsterdam.

Win een jaar lang gratis ijs!

Culy mag van Amorino Gelato een jaar lang gratis ijs weggeven aan een gelukkige winnaar. Check onze video op TikTok om erachter te komen hoe je dat doet.*

*Deze winactie is inmiddels gesloten. Bedankt voor alle leuke reacties! De winnaar wordt bericht. 

@culynl

WIN EEN JAAR GRATIS IJS! 🍦 Het wereldberoemde Amarino is eindelijk in Nederland. Om dat te vieren maak je kans op een jaar lang gratis gelato! Het enige dat je hoeft te doen is Culy en Amarino volgen en een leuke comment achterlaten. Tag hieronder iemand die deze actie moet zien! 👇 De winnaar maken we op 12 april bekend. Check voor alle actievoorwaarden Culy.nl #fy #fyp #culy #amarino #amarinoamsterdam #amarinonetherlands #icecream

♬ Hell N Back (feat. Summer Walker) – Bakar

De voorwaarden van de winactie: 

  1. Een jaar lang gratis ijs = een jaar lang een gratis (medium cone) ijsje per week!
  2. Het is niet inwisselbaar voor geld
  3. De winnaar volgt zowel @culynl als @amorinonetherlands op Instagram en heeft een comment onder de video (op een van beide platformen) geplaatst
  4. Meedoen kan dus zowel op TikTok als op Instagram; uit alle reacties op TikTok en Insta samen wordt één willekeurige winnaar bepaald
  5. Amorino neemt contact op met de winnaar
  6. De winactie loopt t/m 11 april

Meer nieuwe hotspots in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.