Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Restaurants 10 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Chamuyero in Amsterdam maakt Argentijnse patisserie om van te watertanden

Het is het kleine zusje van Salmuera, het Zuid-Amerikaanse restaurant aan de Amsterdamse Rozengracht, en van cocktailbar Sins of Sal: Chamuyero Carnicería & Deli. Samen vormt het drietal ‘la Familia’, een grote, warme, Argentijnse familie waar je terecht kunt voor steaks, cocktails én Zuid-Amerikaanse patisserie.

De favoriete koekjes van Máxima

Chamuyero verkoopt, naast verschillende sandwiches en empanadas, de meeste verslavende Argentijnse zoetigheden. Alfajores bijvoorbeeld; twee brosse, zachte koekjes met daartussen een dikke laag dulce de leche (caramelpasta) – niet voor niets de lievelingskoekjes van koningin Máxima. Er is een chocoladevariant, maar wij probeerden de versie met maizenakoekjes (extra crumbly!), dulce de leche en kokosrasp. Die ging binnen no time op, en als ze niet al dicht waren geweest, waren we direct terug gerend voor een nieuwe. Pfoe.

Medialuna’s

We moeten nog een keer terug voor de medialuna’s (oftewel: halve maantjes): Argentijnse croissantjes die het midden houden tussen Franse croissants en zachte brioche, met een zoete vulling.

Oliebollen met dulce de leche

Leuk: met feestdagen verkopen ze bij Chamuyero klassiekers met een twist, zoals oliebollen met dulce de leche (veeg ons op) of oranje sacramentos (hartige, gevulde Argentijnse croissants) met Koningsdag.

Het adres:

Je vindt Chamuyero aan de Rozengracht 104-H in Amsterdam(-centrum).

Nog meer Zuid-Amerikaanse lekkernijen?

> Culy Homemade: choripan (de Argentijnse hotdog met chimichurri)
> Salmorejo is het nóg lekkerdere broertje van gazpacho
> Koken met chimichurri

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.