Broodje steak, geroosterde tomaten en gekarameliseerde uitjes

Dit broodje steak van Indulgence ziet er zo awesome uit, dat we het recept wel met jullie moésten delen. Do try this at home!

Een broodje steak maken alsof je in Amerika woont

Snijd de uien in dunne ringen. Smelt olijfolie en boter in een pan op medium vuur, voeg de uienringen toe en laat de ui langzaam zacht en goudbruin worden. Zet het vuur lager en bak zeker 30 tot 40 minuten tot mooi gekarameliseerd. Roer af en toe met een houten lepel. Voeg op het eind wat balsamico-azijn toe en bak nog kort door. Je kunt dit ook goed de dag van tevoren doen!

Leg de gehalveerde cherrytomaatjes op een bakplaat met bakpapier en rooster 40 minuten op 160 graden. Laat een beetje afkoelen.

Zorg dat je steak op kamertemperatuur is. Kruid royaal met peper en zout en bak in een koekenpan of grillpan in wat olijfolie, tot je gewenste garing. Laat buiten de pan eventjes rusten voordat je ‘m aansnijdt. Snijd vervolgens het vlees in mooie dunne plakjes.

Snijd het broodje horizontaal door en rooster beide kanten even kort. Besmeer de onderste helft met groene pesto en beleg met de plakjes steak en de Gruyère-kaas. Leg deze belegde onderste helft 1 tot 3 minuten onder een hete grill, zodat de kaas smelt.

Haal eruit en beleg het broodje met de geroosterde tomaatjes, gekarameliseerde uien en de andere helft van het broodje.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!