Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 16 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Pizza is a way of life: 9 x de lekkerste pizza toppings

Pizza party gepland? Topidee. Met plezier geven we je inspiratie voor de lekkerste pizza toppings. Want er is méér dan een pizza margherita (al is daar natuurlijk ook niks mis mee…)

Vega(n) pizza toppings

Tomatensaus, oregano en knoflook

Heb je een goede pizzabodem van kwaliteit (tip: koop ze bij de Italiaanse groothandel in Amsterdam) en huisgemaakte tomatensaus? Dan heb je éígenlijk niet heel veel meer nodig voor een steengoede pizza. Het geheim zit ‘m dan wel écht in de kwaliteit van de tomaten.

Koop liefst een blik San Marzano’s en breng de saus op smaak met wat knoflook en oregano. Zo doen ze dat bij goede pizzeria’s als Loes & Krikke (Antwerpen) of nNea (Amsterdam). En geef ze maar eens ongelijk!

Miso aubergine pizza (try it!)

Door Euro Pizza (van de jongens van restaurant Europa in Zaandam) ontdekten we hoe gruwelijk lekker en logisch miso op een pizza is. Dus waarom niet miso aubergine pizza?

> Recept: Culy Homemade: miso aubergine pizza (try it!)

miso aubergine pizza
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Voor de carbs-lovers: pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache

Deze pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache is ongelofelijk lekker. Aardappel op je pizza is sowieso een topuitvinding van de Italianen. Speciaal voor alle carbs-lovers!

> Recept: Culy Homemade: pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache

Pizza met aardappel en boerenkoolpesto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Heerlijk in de herfst: pompoen, burrata, balsamico-uitjes en tijm

Wanneer pompoenen in seizoen zijn, snijden we ze graag in dunne plakjes om te gebruiken als pizza topping. Zo lekker met burrata, balsamico-uitjes, pijnboompitjes en tijm!

> Recept: herfstige pizza met pompoen, burrata, balsamico-uitjes en tijm

pizza met pompoen, burrata en balsamico-uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pizza toppings met vlees

Spicy salami en honing

Eén van onze all time favourite combinaties: spicy salami, chilipeper en zoete honing. Zo doen ze ‘t bij Pizzeria Roberta in Brooklyn en dat is simpelweg een héél goed idee.

> Recept: Culy Homemade: super spicy pizza met salami, chilipeper en honing

Spicy pizza met chilipeper en honing
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Mortadella, ricotta en pistache

Een pizza bianca met fior di latte, ricotta, Mortadella en pistache is een echte Napolitaanse klassieker. Zelf maken? Smeer je bodem in met ricotta, schuif ‘m zo de oven in en beleg met Mortadella, fijngemalen pistachenootjes, fior di latte en basilicum. De wáánzin, noemt men dat.

pizza van NnNea als voorbeeld van pizza toppings
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Lamsvlees, sumac-uien en yoghurt

Heel erg lekker op een pizza is deze Turks geïnspireerde combinatie van lamsvlees, sumac-uien en yoghurt. Inspiratie voor deze pizza deden we op bij Black Axe Mangal in Londen. Daar serveren ze een gruwelijk lekker flatbread uit eigen houtoven met lamsvlees en een heerlijke specerijenmix. Maar dus ook als pizza topping is deze combo perféct.

> Recept: Culy Homemade: ‘Turkse’ pizza met lamsgehakt, sumak-uien en yoghurt

Turkse pizza
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pizza toppings met vis

Kabeljauw, tomaten en citroen

Bij nNea pizza aten wij ooit een pizza met kabeljauw, piennolo tomaten, fior di latte di Agerola, gefrituurde kappertjes en citroen. Hoe geniaal is dat? En in feite niet heel moeilijk na te maken. Lees hier nog eens hoe je kappertjes kunt frituren. Geen fan van kabeljauw? Vervang ‘m dan door ansjovis.

Napolitaanse pizza 3.0 bij nNea
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Rode biet, makeel en wasabimayo

Het was bij pizzeria Buurman & Buurman dat we ontdekten hoe steengoed de combinatie van makreel, rode biet en wasabimayo wel niet is. Wij vonden het destijds zó lekker dat we besloten om dezelfde pizza toppings te gebruiken voor deze snelle flatbread met makreel. Al kun je de ingrediënten natuurlijk ook gewoon gebruiken waarvoor ze oorspronkelijk bedacht zijn: op ‘n pizza dus.

> Recept: Culy Homemade: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo

Culy ontdekt… vis op je pizza bij De Pizzabakkers

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.