Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo

Snel lunchrecept gezocht, maar uitgekeken op de sandwich? We feel you. Daarom zetten we ter inspiratie één van onze favoriete vervangers voor klassiek brood in de kijker: flatbread. Dat beleggen we hier met zure room, makreel (uit blik), rode biet en wasabimayonaise. Lekkerrr!

Het was bij pizzeria Buurman & Buurman dat we ontdekten hoe steengoed de combinatie van makreel, rode biet en wasabimayo wel niet is. Je voelt het al aankomen: we konden niet anders dan er zelf mee aan de slag gaan. We gooiden het pizza-idee om naar een quarantaine-proof lunchrecept, en tadaaa: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo it is.

In dit recept maakten we de wasabimayo zelf (want hallo, hoe makkelijk is dat eigenlijk?), maar als je daar niet de ingrediënten voor hebt, zou je ook een theelepel wasabi kunnen roeren door drie eetlepels kant- en klare mayonaise.

flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je flatbreads met makreel

Begin met het inmaken van de rode ui. Doe hiervoor de uienringetjes met de suiker en het zout in een bakje. Zet minstens 15 minuten weg.

Maak ook de wasabimayo. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer gedurende 30 seconden.

Verwarm de flatbreads volgens de verpakking. Besmeer met een laag van de zure room (ongeveer 1,5 eetlepel per flatbread) en beleg vervolgens met de plakjes rode biet en de schijfjes radijs.

Schik er de makreelfilets tussen en vervolgens de ringetjes rode ui. Werk af met wasabimayo, een paar blaadjes bladpeterselie en de citroenrasp.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.

flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer snelle lunchgerechten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.