Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: herfstige pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm

Ons antwoord op een herfstige pizza? Dat wordt dan een pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm: een waanzinnig lekkere combinatie.

Kies voor dit recept de kleinste flespompoen uit die je kunt vinden. Van het bovenste stuk kun je mooie, flinterdunne schijfjes snijden die rechtstreeks op de pizza kunnen. Omdat ze zo dun zijn hoef je ze dus niet op voorhand te roosteren.

En oh ja: met dit recept maak je méér balsamico-uitjes dan je nodig hebt voor de pizza. Maar dan heb je meteen een voorraadje voor bij je volgende kaasplankje. Of voor bij deze gevulde flespompoen met Gorgonzola. Handig!

herfstpizza met pompoen, burrata en balsamico-uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Herfstige pizza met pompoen, Burrata, balsamico-uitjes en tijm

Verwarm je oven voor op 250 graden.

Maak intussen de balsamico-uitjes. Doe daarvoor alle ingrediënten in een koekenpan, roer en laat een halfuurtje inkoken tot de uitjes helemaal zacht zijn. Proef en kruid eventueel af met extra peper en zout.

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en besmeer de bodem met de crème fraîche. Verdeel ook de plakjes pompoen en de tijm over de pizza en schuif in de oven. Bak ongeveer 8 à 10 minuten in de oven (of tot de randen knapperig en lichtbruin zijn).

Haal de pizza eruit en lepel er wat hoopjes van de balsamico-uitjes over. Verdeel ook de Burrata over de pizza en strooi er wat geroosterde pijnboompitjes over.

Werk af met een paar druppels van je favoriete olijfolie (of truffelolie, of spicy olie) en wat zwarte peper en serveer onmiddellijk.

pizza met pompoen, burrata en balsamico-uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer herfstrecepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.