Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Knoflook poffen in de airfryer: zo doe je dat

De airfryer bewijst ons al een aantal jaren dat ‘ie tot meer in staat is dan ‘t verantwoord klaarmaken van bitterballen en andere snacks. Toch zijn er keer op keer nieuwe snufjes en airfryer-hacks waarbij de veredelde friteuse nóg handiger blijkt te zijn dan we dachten. Dat bleek ook maar weer toen we erachter kwamen dat knoflook poffen in de airfryer een fluitje van een cent is.

Knoflook poffen in de airfryer

Je bent vast weleens op een recept gestuit waarbij gepofte knoflook aangeraden werd. Geen wonder: gepofte knoflook is overheerlijk. Daarnaast is het ook erg makkelijk te maken. Maar pof je de knoflook in de oven, dan gaat daar nog best eens wat tijd in zitten. In de airfryer verkort je die kooktijd aanzienlijk.

We kwamen deze truc voor gepofte knoflook tegen bij Instagram-held Airfryerpapi, onze favoriet als het om ideeën voor de airfryer gaat. Hij wikkelt de ‘knof’ traditiegetrouw in aluminiumfolie en zorgt dat ‘ie is bedekt in een royale laag (olijf)olie. Ook belangrijk: het topje van de bol afsnijden zodat je de teentjes alvast opent.

Hoe lang?

Wat belangrijk is om te weten wanneer je knoflook gaat poffen in de airfryer, is dat je het ovenrecept aanhoudt, maar de te poffen tijd halveert. Een recept zal je aanraden de oven op 160 graden te zetten en de bol knoflook een uur in de oven te zetten.

Met een airfryer ben je in een halfuurtje klaar in dit geval. Mocht je de teentjes dan nog te hard vinden, kun je ‘t bolletje look altijd nog iets langer in de airfryer stoppen, maar een uur zal het echt niet worden.

Waarom knoflook poffen?

We kunnen beter vragen, waarom níét?! Knoflook poffen is namelijk altijd een goed idee. Gebruik de zacht geworden knoflook in een lekker botertje, roer ‘t door de pasta of geef je vis een laagje knoflook. Gepofte knoflook maakt werkelijk van elk gerecht een feestje waar je nog lang van geniet.

Gepofte knoflook is ook lekker in de (knoflook)soep. Daarnaast doet ‘ie ‘t goed in een lekkere (barbecue)dip. Maar wat helemaal lekker is, is wanneer je de bol knoflook leegdrukt (als een puist ja) op een heerlijk bakplaat gerecht. Kippetje, dadels, gepofte knoflook: kind kan de was doen en jij lekker eten!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.