Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Airfryerpapi op Instagram laat je zien dat je echt álles in de airfryer kunt maken

De airfryer heeft zichzelf de laatste jaren op de kaart gezet als ‘gezonde’ friteuse. Een pakkie bitterballen uit de frituur? No go. Een pakkie bitterballen uit de airfryer? Soit. Frituurfanaten kwamen er al gauw achter dat de airfryer meer is dan een bewuste friteuse. Zo ontdekten wij onlangs Airfryerpapi (ook bekend als Big Cousin Jared) op Instagram. Deze papi bakt werkelijk álles in zijn airfryer(s).

Zélfs hele kippetjes en kreeft.

Pleur ‘t in m’n airfryert

Was Jared een Rotterdammer geweest, had ‘ie ongetwijfeld over 80% van de supermarktinhoud gezegd: “ik pleur ‘t in m’n airfryert.” Helaas is hij dat niet, maar dóét hij het wel. Werkelijk álles gaat de heteluchtfriteuse in bij deze airfryer papi. What’s in a name. 

En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook alles: van perfecte uienbloemen tot wafels en van een kreeft tot gegratineerde oesters. Alles wat Jared’s keuken inkomt, gaat er niet uit voor ‘t de binnenkant van één van zijn extravagante frituurtjes heeft gezien.

Extravagante versus ordinaire

In het landschap van de heteluchtfriteuses zijn lang niet alle modellen meer over één kam te scheren. Culy’s Martine heeft er eentje waar precies 12 bitterballen in het mandje passen. Jared heeft daarentegen twee airfryers waar heuse bakplaatjes en bijzondere standen op zitten: de Gourmia 8qt en de Cruxgg 10 in 1. Wij zijn stikjaloers, dat snap je.

Al kosten die dingen natuurlijk ook wel wat. Maar er is goed nieuws: de meeste van zijn recepten zijn ook gewoon te maken in een ‘ordinaire’ airfryer waarbij je enkel de temperatuur en de tijd kunt regelen. Belangrijk is vooral dat ‘ie naast een frituurmandje óók een (schone) bodem heeft waar je producten op kunt grillen, bakken en braden.

Airfryerpapi is de airfryerpro

Het leukste aan de Instagrampagina van Jared is de variatie in recepten die hij in z’n veredelde frituur maakt. De ene dag zijn het dingen met een dikke tempura en paneerkorst, de andere dag tovert hij er prachtige taarten en andere baksels uit.

De heteluchtfriteuse die jaren geleden slechts bekend stond als ‘gezonde frituur,’ mag dus allang niet meer enkel die titel hebben. Hij heeft zichzelf ‘omgetoverd’ tot extravagant mini-oventje dat gewoon érg goed kan frituren zonder gehannes met olie. Toch geven we toe: er gaat misschien wel niets boven bitterballen en andere frituursnacks, maar ‘t is wel érg leuk om eens iets nieuws in de airfryert te pleuren. Big Cousin Jared geeft ons in ieder geval erg veel inspiratie! Heb je die cheesecake gezien?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.