Redactie
Redactie Diner 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke knoflooksoep

Dol op de smaak van (geroosterde) knoflook? Dan moet je deze geroosterde-knoflooksoep van Francesca Kookt zeker een keer proberen! Hij is makkelijk om te maken want de oven doet bijna al het werk en ideaal als voor- of tussengerecht. Lekker met een beetje brood erbij.

Culy Homemade: geroosterde knoflooksoep met groene kruidenolie

Geroosterde knoflooksoep

Makkelijke knoflooksoep

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Haal de losse schillen van de bollen knoflook af (laat ze wel intact) en hak daarna met een scherp mes de bovenkant van de bol af. Hierdoor komen de teentjes aan de bovenkant bloot te liggen. Zet de bollen op hun kont op een stukje aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout.
  2. Pak de bollen vervolgens helemaal in met de aluminiumfolie. Zet ze in een ovenschaal in de oven en rooster ze een uur. Haal daarna uit de oven, maak de pakketjes voorzichtig open en laat ze iets afkoelen.
  3. Pak een soeppan en knijp de knoflookbollen één voor één leeg in de pan. Omdat de knoflook geroosterd is, en dus zacht, gaat dit heel makkelijk. Schenk de bouillon erbij, zet het vuur aan en klop de knoflook los met een garde. Doe het takje tijm erbij en een snuf witte peper en laat tien minuten op matig vuur borrelen.
  4. Vis het takje tijm eruit (de blaadjes zitten inmiddels allemaal in de soep) en klop de slagroom erdoor. Zorg dat de slagroom op kamertemperatuur is zodat de soep niet gaat schiften, of roer eerst een klein scheutje door de soep en erna pas de rest. Proef en breng op smaak met vers citroensap en eventueel nog extra witte peper en zout.
  5. Serveer de knoflooksoep met blaadjes tijm en druppeltjes goede kwaliteit olijfolie.

Meer soep met knoflook:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.