Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De voorpret kan beginnen: met deze items kom je alvast in de kerstsfeer

Het is begin november en dat vinden wij de ideale tijd om de kerstsferen langzamerhand in te luiden. De officiële adventsperiode laat dan wel nog even op zich wachten, met deze kerstitems kun je nú al in de kerstsfeer komen. Kwestie van zo lang mogelijk genieten…

5 x kerstitems om in de kerstsfeer te komen

Feestdagenkoffie van Nespresso X Pierre Hermé

Speciaal voor de feestdagen heeft Nespresso de krachten gebundeld met meesterpatissier Pierre Hermé. Uit de samenwerking ontstonden feestelijke koffiecapsules (in de smaken Original, Noisette & Framboise), patisserie (chocoladetabletten en shortbreadkoekjes) en een travelmug.

De  Nespresso | Pierre Hermé-collectie is vanaf 1 november 2022 zowel online als in de Nespresso Boutiques verkrijgbaar. 

Beerwulf adventskalender

Wil je je koelkast vast vullen met wat kerstig lekkers, haal dan vast je voorraad kerstbier in huis. En wil je dat nou op de leukst mogelijk manier doen, koop die kerstbiertjes dan in één groot totaalpakket via de bier-adventskalender van Beerwulf. De biertjes zijn afkomstig van 24 verschillende brouwers maar hebben één ding gemeenschappelijk: de feestelijke kerstsfeer spat ervan af.

De bier adventskalender van Beerwulf is online te koop voor €69,95,-.

Beerwulf adventskalender
Bron: Beerwulf via De Bijenkorf

Eet & Drink je kerstboom kookboek

Dat het zonde is om de naalden van je kerstboom zomaar weg te gooien, weten ze bij biermerk Lowlander al langer. Al jaren geven ze sparrennaalden een tweede leven in hun Winter I.P.A. – en dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop. Het biermerk heeft nu een kookboek uitgebracht, zodat ook jij kunt leren hoe je die naalden kunt inzetten in de keuken. Van sparrennaaldenboter tot spritsen en scroppino: aan creatieve toepassingen geen gebrek.

Lowlander Eet & drink je kerstboom Kookboek is online te koop voor €24,-. 

Lowlander kookboek als voorbeeld van culinaire kerstitems
Bron: Lowlander

Koekjesvormen voor kerstkoekjes

Bestaat er íéts gezelliger dan kerstkoekjes bakken en die uitdelen aan vrienden en familie? Volgens ons niet. Het kerstbakken kan wat ons betreft dan ook niet vroeg genoeg beginnen. Wij gebruiken daarvoor graag de vormpjes van Søstrene Grene, waarbij je twee kerstboompjes in elkaar kunt schuiven tot een driedimensionaal kerstkoekje.

De koekvorm van Søstrene Grene kost €2,33 en is online te koop.

Kerstvormpjes Sostrene Grene
Bron: Sostrene Grene

Kerstservies

Iedereen weet dat gerechten nóg lekkerder smaken wanneer ze mooi gepresenteerd zijn. Wat kerstgerechten betreft hebben wij daarbij één belangrijk advies: investeer in een mooie set kerstservies en je staat al 1-0 voor. Want kijk nou hoe mooi deze set van Villeroy & Boch is…

Het kerstservies van Villeroy & Boch kost €203,20 en is online te koop. 

Kerstservies
Bron: Villeroy & Boch via De Bijenkorf

Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor het kerstdiner? Met deze kerst-recepten steel jij de show in de keuken

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.