Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kooktips 14 aug 2021

Toetjeslovers opgelet: zo maak je een chocoladeschelp voor over je ijs

Laten we duidelijk zijn: ijs is fantastisch. Altijd. Of het nu bacon-ijs, basilicum-ijs of gewoon simpel yoghurtijs is. Maar eerlijk is eerlijk, ijs is nog net een beetje lekkerder als het er óók fantastisch uitziet. Met zo’n leuk wafeltje, bijvoorbeeld. Of een parapluutje. Of… met een chocoladeschelp over je ijs. Je weet wel, zo één die heerlijk krakt als je er met je dessertlepel op slaat. Perfectie, non? 

Goed nieuws: die chocoladeschelp blijk je ook bizar snel te kunnen maken. Foodblogger Carolina Gelen deelde hét geheim met ons op Instagram. Naast chocola (obviously) heb je namelijk zomaar één ander ingrediënt nodig voor zo’n toffe topping: kokosolie.

Een chocoladeschelp van kokosolie

Er is een reden waarom vegan kaas voor een groot deel uit kokosolie bestaat: als de olie koud is, is ‘ie hard, maar bij warmte smelt het snel – net als echte kaas. En juist dat snelle schakelen tussen gestold en vloeibaar maakt kokosolie ook zo perfect voor het maken van een chocoladeschelp op je ijs. Immers: als het vloeibaar is, giet je het gemakkelijk over het ijs, en zodra het in aanraking komt met het bevroren ijs stolt het weer.

Culy op onderzoek: hoe wordt kokosolie eigenlijk gemaakt?

Het helpt natuurlijk ook dat je maar een dun laagje over het ijs giet. Hoe minder er hoeft te bevriezen, hoe sneller dat gaat. Al helemaal als het ijs net uit de vriezer komt.

Zo maak je de chocoladeschelp op je ijs

Met twee ingrediënten kan de bereiding niet anders dan supersimpel zijn – en dat is ‘ie ook. In Carolina’s video zien we hoe ze 100 gram chocolade (dit is voor 6 tot 8 ijscoupes) met 3 theelepels kokosolie in de magnetron zet tot de substantie gesmolten is. Zorg dat je na elke 10 seconden in de magnetron even roert om de chocola en olie goed te mengen.

En dan is er nog maar één taak over: wat bolletjes ijs in een coupe scheppen, de chocoladesaus eroverheen gieten (bestrooi eventueel met sprinkles) en wachten tot ‘ie hard wordt. Wat ongeveer een paar seconden is, dus daarna kun je gewoon aanvallen. Krak!

O, en wil je het er nog chiquer uit laten zien? Probeer het dan ook eens met witte chocolade. Of maak net als Carolina een chocoladeschelp over je ijs van pure én witte chocolade. Ice ice baby!

Meer prachtige toetjes:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Toetjeslovers opgelet: zo maak je een chocoladeschelp voor over je ijs
Sluiten