Zo veelzijdig is kokosolie: 10 x lekkere toepassingen

Een tijdje terug schreven we al over kokosolie: een supergezonde vervanger voor ‘gewone’ olie, zoals olijfolie en zonnebloemolie. Maar wat zijn nou echt lekkere dingen om ermee te maken? Een greep uit de honderden dingen die je er mee kunt.

1. Boter in taarten, cupcakes en cake vervangen voor kokosolie
Gebruik kokosolie in plaats van boter of olie in je taartdeeg of (cup)cakebeslag. En stuk gezonder is het sowieso en als je een kokosliefhebber bent, dan is het ook nog eens heel lekker. Lees hier het recept voor onze glutenvrije chocoladetaart met kokosolie.

Stock kokosolie

2. Een eitje bakken in kokosolie voort extra crispy randjes
Gebakken eitjes met een crispy randje zijn verrukkelijk. Met kokosolie lukt dit extra goed, check onze truc maar eens.

3. Vis bakken in kokosolie
Ook vis wordt extra crispy van kokosolie. Wil je de smaak helemaal doorvoeren, kun je hier ook nog een geurige kokosrijst bij serveren. Wij werden heel erg blij van dit recept.

4. Door je popcorn heen
Popcorn wordt tegenwoordig gecombineerd met allerlei ingrediƫnten. Ook lekker met kokosolie! Zie ook dit recept.

 

stock

5. Als beleg
Vervang het door boter op je broodje, wafel of pannenkoek.

6. Maak er mayonaise mee
Vervang een deel van de olie die je voor mayonaise nodig hebt door kokosolie, zo heb je toch nog een klein beetje het idee dat je ‘gezonde’ mayo eet.

7. Met bakabana
Bak bakabana in kokosolie voor een typisch tropische smaak.

Maduros bananen stock

8. In je thee
Doe kokosolie in je kopje (munt)thee in plaats van honing. Fijn als je een zere keel hebt (of gewoon, omdat het lekker is!).

9. Een energieshot met chiazaad
Mix kokosolie met een eetlepel chiazaad voor een flinke energieboost!

10. Door je granola
Rooster je granola niet met olijfolie of andere plantaardige olie, maar met kokosolie. Check hier ons granola recept.

Homemade granola with nuts, candied oranges, fresh blueberries, yogurt

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!