Zelf basilicum ijs maken

Culy 11 jul 2012 Dessertrecepten

Dit bijzondere basilicum ijs maak je zelf, met behulp van een ijsmachine (bijvoorbeeld te koop via Kookwinkel.nl).

Blend basilicum, melk, room, suiker, citroenschil, zout en eidooiers in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Giet het mengsel in een kookpan en breng zachtjes aan de kook, tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en giet door een fijne zeef, laat afkoelen in de koelkast.

Giet het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van het apparaat. Serveer gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

Tip: ook lekker om wat fijngehakte noten door het basilicum ijs te scheppen.

  • 50 gram basilicumblaadjes
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel citroenschil
  • ¼ theelepel zout
  • 6 eidooiers
Reageer op artikel:
Zelf basilicum ijs maken
Sluiten