Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 15 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x supersmakelijke recepten met tofu

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week laten we de veelzijdigheid van tofu zien. De verschillende bereidingen zorgen voor uiteenlopende smaken én structuren. Een hele week recepten met tofu? Je zult zien: het ene gerecht is nog lekkerder dan de ander.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Wij zijn van mening dat iedereen tenminste één keer mapo tofu gegeten moet hebben. Het gerecht uit Sichuan is een unieke smaakbom die je nog lang zal bij blijven. Wij eten ‘m het liefst superspicy, zoals het bedoeld is. Vind je dat een uitdaging, verminder dan de hoeveelheid Doubanjiang naar smaak. Ook erg lekker met zijdetofu, trouwens.

Mapo tofu spicy eten voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Mapo Tofu (voor wie het niet pittig genoeg kan zijn)

Dinsdag

Je kunt ons wakker maken voor hoisinsaus. Dus gingen we aan de slag met een gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar ook nog ‘s gezond én supermakkelijk en snel om klaar te maken. Omdat ‘ie perfect combineert met tofu, krijgen deze wraps uiteraard een plaats in dit weekmenu bomvol recepten met tofu.

Gezonde wraps met tofu in hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus

Woensdag

Ramen behoeft geen introductie meer, lijkt ons. Voor een goede ramen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk smaaklagen opbouwt. En dat is precies wat deze ramen met miso, pompoen en tofu zo lekker maakt. Wil je ‘m helemaal vegan maken? Laat dan de eitjes weg.

Vega(n) ramen met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: heerlijke vega(n) ramen met miso, pompoen en tofu

Donderdag

Tofu in een traybake? Jazeker. Dit kleurenspektakel met de lekkerste piri piri saus ooit is misschien wel hét perfecte gerecht voor een culinaire zomeravond. Alleen al die infused tofu: pas op want flink dooreet-gevaar, je wil niet anders meer.

Vega piri piri traybake
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: Vega(n) piri piri traybake met zoete aardappel, mais en tofu

Vrijdag

Comfort food met tofu: alweer een bewijs dat tofu veelzijdiger is dan je misschien denkt. Deze massaman curry laat je dagelijkse zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Onze tip: maak een hoop en vries ‘t in voor comfort-noodgevallen.

Massaman curry met pompoen
Bron: Mitchell van Voorbergen

> Naar recept: Blue Monday recept: massaman curry met pompoen en tofu van London Loy

Zaterdag

De bijbel van de Indonesische keuken: een kookboek dat we iedereen aan kunnen raden. Niet heel gek dus, dat dit recept voor tahu telor er eentje is die bovenaan onze favorietenlijst prijkt.

Indonesische tofu omelet (tahu telor)
Bron: De bijbel van de Indonesische keuken

> Naar recept: Indonesische tofu-omelet met pindasaus (tahu telor)

Zondag

Voor laksa kun je ons wakker maken. De soep op basis van een kruidenpasta en kokosmelk kent verschillende variaties, afhankelijk van de regio. Laksa is vooral te vinden in Maleisië, Indonesië en Singapore. Voor dit weekmenu met tofu recepten hebben wij een exemplaar met -jawel- tofu voor je uitgezocht.

vegetarische laksa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: vegetarische laksa met tofu, peultjes en pinda’s

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.