Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Vega(n) piri piri traybake met zoete aardappel, mais en tofu

Een traybake, een plaatbak, een ovenschaal, het zijn allemaal synoniemen voor lekker makkelijk alles op 1 bakplaat gooien en de oven zijn werk laten doen. Zo ook bij deze traybake, waar je mais, zoete aardappelen, (infused) tofu, limoen en tomaatjes door elkaar husselt, bedruipt met de lekkerste piri piri saus ever en in de oven schuift. We horen je juichen achter je scherm, deze vega piri piri traybake móet je maken deze zomer.

Een kleurenspektakel in het klein op je bord met deze traybake, die je – by the way – ook heel leuk op een barbecue kunt maken. En dan gaan we ook een geheim verklappen rondom de infused tofu: door kleine sneetjes in de tofublokjes te maken trekt de smaak van de piri piri helemaal in de tofu, wat het zó veel lekkerder maakt!

Vega piri piri tray bake
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Vega(n) piri piri traybake met zoete aardappel, mais en tofu

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stop alle ingrediënten voor de piri pirisaus in een blender of hakmolen en maal ze tot een saus.

Dep de tofu goed droog met een keukenpapier of schone handdoek. Maak kleine ondiepe sneetjes in een ruitvorm in de tofu zodat de saus er goed in kan lopen.

Hussel de piri pirisaus samen met de olijfolie en limoenplakjes goed door de groente en tofu. Verdeel over de bakplaat. Zet in de oven voor 35 á 45 minuten totdat alles gaar is.

Vega piri piri traybake
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Nog meer zin in traybakes?

O, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.