5 onverwachte combinaties met miso

Het is de umami die het ‘m doet: wij kunnen ongelofelijke trek hebben in miso. En daar kun je nog veel meer mee doen dan misosoep maken.

Vooral de witte variant (shiro miso noemen ze die) is verrassend veelzijdig. Je koopt miso als een pasta bij de Aziatische supermarkt of toko. En dat het de moeite waard is om die vast op voorraad te hebben, bewijzen onderstaande recepten.

Miso

Misopopcorn

Miso door je popcorn roeren is inmiddels een dikke hit onder foodbloggers. De verslavende smaak van miso in combinatie met popcorn, maakt dit dé go-to snack voor een avondje Netflixen.

Probeer het eerst eens uit door miso te combineren met karamelpopcorn. Hiervoor verwarm je de karamel samen met een lepeltje miso. Maak af met wat (zwarte) sesamzaadjes eroverheen.

Roer voor hele spannende misopopcorn wat misoboter (die maak je door een theelepel witte miso door zachte boter te roeren) door je gepofte maïs. Bestrooi met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder, o.a. verkrijgbaar in de versie van Jonnie Boer) en wat furikake (een kruidenmix van gedroogd zeewier, sesamzaadjes, gedroogde wasabiwortel, bonitoflakes, zout en ve-tsin; o.a. te koop bij de toko of Albert Heijn).

Spicy and sweet #furikake #chiliflake #kettlecorn ($7) at Roy Choi's #AFrame (before the waiter dumped it all on the table for munching) #hungryinLA #hungryintaipeila #popcorn #furikakepopcorn #roychoi

A photo posted by Joan (@hungryintaipei) on

Roer ‘m door je hummus

Wij kunnen wel elke dag hummus eten (en dat doen we ook!). Maar wil je eens een keer een iets andere variant proberen? Voeg dan de volgende keer dat je verse hummus draait in de keukenmachine, net zoveel witte miso toe als tahini (sesampasta). Mmmh!

Bloemkool op z’n Japans

Om je vingers bij af te likken: geroosterde bloemkool met miso. Check dit makkelijke recept voor geroosterde bloemkool uit de oven, met miso en sojasaus.

Miso with tobanjan cauliflower, so good! #cauliflower #vegan #veganfood #miso #misocauliflower #tobanjan #koreanchilipaste

A photo posted by Sam Berlangieri (@sam.berl) on

Spruitjes

De bittere smaak van deze kleine kooltjes gaat perfect samen met het zoetige van witte misopasta. Dit recept is heerlijk: halveer wat spruitjes, en bestrooi met een mengsel van olijfolie, azijn, miso en zwarte peper. Spreid de spruiten uit over een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuutjes tot ze geroosterde randjes krijgen.

Avocadotoast met miso

In Auvers Café serveren ze avocadotoast met miso. Maak ‘m zelf thuis ook: smeer wat geprakte avocado op verse toast, maak af met een puree van maïs met witte misopasta, wat nori en sesamzaadjes. Dit willen we wel voor ontbijt, lunch én diner.

More from today's team tasting @auverscafe smashed Avocado, sweet corn miso and Nori #rhodes #sydney #sustainable #breakfast #lunch #sydneycafes #specialtyfood #meetthelocals #specialtycoffee #sydneyeats @thorough_bakery #purplewheat @blackmarketroasters #miso #avocado #avocadotoast #goodfood #fermented #handslaneconsulting #newcafe @willclintan @sydneybrunchcrawler @urbanlistsyd

A photo posted by Matt Rothman (@handslane) on

Reageer op artikel:
5 onverwachte combinaties met miso
Sluiten