Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Indonesische tofu-omelet met pindasaus (tahu telor)

Deze goddelijke Indonesische tofu-omelet met pindasaus (tahu telor) is heerlijk als avondeten, want hij zit bomvol tofu en taugé. Het recept komt uit De bijbel van de Indonesische keuken: een dik naslagwerk van Maureen Tan, dat je op een ontdekkingsreis voert langs de verschillende Indonesische eilanden en hun keukens.

De bijbel van de Indonesische keuken

Wát een naslagwerk is De bijbel van de Indonesische keuken geworden! In dit onlangs verschenen boek wordt de Indonesische keuken opgedeeld in de verschillende en verrassende eilandkeukens van het land. Zo ontdek je dus welke recepten er van Sumatra komen, maar ook van West-Java, Midden-Java en Oost-Java, Bali, Sulawesi en Papoea. Al met al zijn dat meer dan 230 recepten, dus daarmee ben je wel even zoet.

Maak bijvoorbeeld Sumatraanse rendang (daging rendang), spekkoek van Midden-Java of Balinese makreelsaté (sate lilit ikan). Maar eigenlijk wil je gewoon álles uit dit boek maken. Wij beginnen alvast met de tofu-omelet met pindasaus (tahu telor) uit het boek.

Voor dit recept heb je volgens Maureen petis udang nodig: een Indonesische garnalenpasta gemaakt van gekookte garnalen. Doet denken aan trassi, maar dan niet gefermenteerd en een stuk zoeter.

Indonesische tofu omelet (tahu telor)
Bron: De bijbel van de Indonesische keuken

Tofu-omelet met pindasaus (tahu telor)

1. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer er de taugé 30 seconden in. Spoel na met koud stromend water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2. Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur en fruit er de knoflook in. Maal in de vijzel de knoflook met de vliespinda’s fijn. Roer de petis udang, ketjap manis, palmsuiker en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.

3. Breng de saus in een steelpannetje tot net tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.

4. Verhit wat olie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. Klop de eieren met 1 eetlepel water en wat zout en peper los en roer de tofu erdoor. Bak er 2 omeletten van. Ze zijn klaar wanneer het ei aan de bovenkant volledig gestold is.

5. Laat de omeletten op de borden glijden en verdeel er de taugé over. Lepel er wat van de saus over en garneer met de peterselie en de gebakken uitjes. Serveer met de overige saus.

De bijbel van de Indonesische keuken

De bijbel van de Indonesische keuken van Maureen Tan (Carrera Culinair) is nú te koop voor € 31,99

Meer Indonesische recepten: