Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Wow: deze ramen is zó goed dat ‘ie een Michelinster kreeg

Ramenfanaten, opgelet! In San Francisco opende onlangs een nieuw ramenrestaurant. Waarom is dat bijzonder? Hetzelfde restaurant zit ook al in Japan en ontving daar niks minder dan een Michelinster voor de heerlijke ramen die er wordt geserveerd.

Restaurant Tsuta in Japan kreeg in 2015 een Michelinster. Dit is niet zomaar iets. Tsuta is namelijk het allereerste ramenrestaurant ooit dat een Michelinster heeft gekregen. Inmiddels zijn er twee vestigingen in Singapore.

Goed nieuws voor iedereen die gek is op ramen, want Tsuta is zich aan het uitbreiden!

Lees ook> Alles over noodles: van mie tot ramen

Ramen met truffel

In de nieuwe vestiging van Tsuta San Francisco staan de mensen in de rij voor de Ajitama Shoya Soba, de prijswinnende ramen van het restaurant.

De noedelsoep wordt geserveerd met een op perfecte temperatuur gegaard eitje, een sojasaus die twee jaar heeft gerijpt, zelf bereide varkensbuik en speciale truffelsaus. Ja, je leest het goed: ramen met truffel (overigens serveert Vatten Ramen in Nederland ook ramen met verse truffel).

Nieuwe locatie, vertrouwd recept

Ongeveer 70% van de producten die Tsuta San Francisco gebruikt, zijn geïmporteerd uit Japan. Exact hetzelfde recept en dezelfde bereidingswijze worden gehanteerd.

Bezoekers die bij Tsuta in Japan de Ajitama Shoya Soba ramen hebben gegeten, menen dat deze noedelsoep bij Tsuta in San Fransisco minstens zo lekker is. Het vertrouwde recept is dus goed doorgegeven!

Dit is hoe het wordt gemaakt

Waar heeft deze ramen haar Michelinster dan aan te danken? De kok van Tsuta San Francisco laat in bovenstaande video zien hoe hij deze bijzondere ramen bereidt.

Het eerste trucje dat hij laat zien, is dat er aan een hete kom kippenolie wordt toegevoegd. Deze kippenolie komt uiteindelijk bovenop de bouillon te drijven en zal ervoor zorgen dat de noedels niet plakkerig worden en makkelijk wegslurpen.

Vervolgens wordt de sojasaus toegevoegd. Deze sojasaus is ontzettend bijzonder, omdat het twee jaar gerijpt is in een houten vat.

Ook interessant: deze sojasaus wordt lokaal gebrouwen in Rotterdam

En de noedels?

De verse, huisgemaakte noedels worden gekookt, intussen wordt de bouillon (dashi) bij de kom geschonken. Als de noedels klaar zijn, worden ze goed uitgeschud. Dit is om te voorkomen dat de bouillon verdund wordt.

De noedels worden aan de kom toegevoegd, waarna de varkensbuik erbij wordt gedaan. De varkensbuik wordt eerst gepekeld, gemarineerd en gebraden. Dit proces duurt twee dagen.

Daarna worden er bamboe en lente-ui toegevoegd, gevolgd door het ‘perfecte eitje’. En last but not least, de truffelsaus!

Wil jij dolgraag deze ramen proeven? Dan zul je naar San Francisco of Japan af moeten reizen. Kijk voor het adres vooral even op de website

Meer over ramen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.