Wow: deze ramen is zó goed dat ‘ie een Michelinster kreeg

Ramenfanaten, opgelet! In San Francisco opende onlangs een nieuw ramenrestaurant. Waarom is dat bijzonder? Hetzelfde restaurant zit ook al in Japan en ontving daar niks minder dan een Michelinster voor de heerlijke ramen die er wordt geserveerd.

Restaurant Tsuta in Japan kreeg in 2015 een Michelinster. Dit is niet zomaar iets. Tsuta is namelijk het allereerste ramenrestaurant ooit dat een Michelinster heeft gekregen. Inmiddels zijn er twee vestigingen in Singapore.

Goed nieuws voor iedereen die gek is op ramen, want Tsuta is zich aan het uitbreiden!

Lees ook> Alles over noodles: van mie tot ramen

Ramen met truffel

In de nieuwe vestiging van Tsuta San Francisco staan de mensen in de rij voor de Ajitama Shoya Soba, de prijswinnende ramen van het restaurant.

De noedelsoep wordt geserveerd met een op perfecte temperatuur gegaard eitje, een sojasaus die twee jaar heeft gerijpt, zelf bereide varkensbuik en speciale truffelsaus. Ja, je leest het goed: ramen met truffel (overigens serveert Vatten Ramen in Nederland ook ramen met verse truffel).

View this post on Instagram

Indulging in Michelin-starred ramen!! 💸Secured a coveted spot and let's just it was a very satisfying bowl of noods. 🤤 That truffle sauce and shavings on top thoughhh. 💦 Pricey but kinda worth it. Think this location is actually closed now but there's a new location (hopefully more seats)! ☠️ Woke up at 7am to eat here. – – – #FeedMyPhone #TsutaRamen #Japan #Ramen #BeautifulCuisines #Eater #PassionPassport #FoodBeast #Eeeeeats #Wanderlust #Travel #TasteThisNext #FoodBeast #TravelGram #ExploreJapan #LoveJapan #TravelBug #TopCityBites #MichelinGuide #MichelinStar #MichelinRestaurant

A post shared by PATRICK | Toronto Food &Travel (@feedmyphone) on

Nieuwe locatie, vertrouwd recept

Ongeveer 70% van de producten die Tsuta San Francisco gebruikt, zijn geïmporteerd uit Japan. Exact hetzelfde recept en dezelfde bereidingswijze worden gehanteerd.

Bezoekers die bij Tsuta in Japan de Ajitama Shoya Soba ramen hebben gegeten, menen dat deze noedelsoep bij Tsuta in San Fransisco minstens zo lekker is. Het vertrouwde recept is dus goed doorgegeven!

Dit is hoe het wordt gemaakt

Waar heeft deze ramen haar Michelinster dan aan te danken? De kok van Tsuta San Francisco laat in bovenstaande video zien hoe hij deze bijzondere ramen bereidt.

Het eerste trucje dat hij laat zien, is dat er aan een hete kom kippenolie wordt toegevoegd. Deze kippenolie komt uiteindelijk bovenop de bouillon te drijven en zal ervoor zorgen dat de noedels niet plakkerig worden en makkelijk wegslurpen.

Vervolgens wordt de sojasaus toegevoegd. Deze sojasaus is ontzettend bijzonder, omdat het twee jaar gerijpt is in een houten vat.

Ook interessant: deze sojasaus wordt lokaal gebrouwen in Rotterdam

View this post on Instagram

sry, I only eat Michelin starred ramen ✋🏻 hahah jk but this was good ___________________________ #tsuta #tsutaramen #ramen #noodleworship #noodles #japanese #soup #chashu #ajitama #shoyu #forkyeah #food #foodie #foodstagram #foodporn #sf #bayarea #sfeats #yelp #yelpsf #eatersf #eater #foodiesofinstagram #foodiegram

A post shared by Gretchen | 📍Bay Area (@gretcheats) on

En de noedels?

De verse, huisgemaakte noedels worden gekookt, intussen wordt de bouillon (dashi) bij de kom geschonken. Als de noedels klaar zijn, worden ze goed uitgeschud. Dit is om te voorkomen dat de bouillon verdund wordt.

De noedels worden aan de kom toegevoegd, waarna de varkensbuik erbij wordt gedaan. De varkensbuik wordt eerst gepekeld, gemarineerd en gebraden. Dit proces duurt twee dagen.

Daarna worden er bamboe en lente-ui toegevoegd, gevolgd door het ‘perfecte eitje’. En last but not least, de truffelsaus!

Wil jij dolgraag deze ramen proeven? Dan zul je naar San Francisco of Japan af moeten reizen. Kijk voor het adres vooral even op de website

Meer over ramen:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Wow: deze ramen is zó goed dat ‘ie een Michelinster kreeg
Sluiten