Culy Homemade: snelle paprikasoep met mascarpone en oregano

Deze snelle paprikasoep met mascarpone en oregano is het perfecte gerecht voor van die dagen waarop je het eigenlijk niet kunt opbrengen om te koken. Binnen een mum van tijd klaar en niet te moeilijk. En hadden we al gezegd dat het een verrukkelijk soepje is?

Het fijne aan deze soep is dat je er niets netjes voor hoeft te snijden: alles mag grof in de pan, want we pureren de soep later glad.

Paprikasoep met mascarpone

Snijd de ui, de paprika’s en de gegrilde paprika’s in grove stukken.

Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan. Doe de ui samen met een snuf zout in de pan en laat en bak een paar minuten tot ‘ie zacht is. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en laat een minuut bakken. Doe de stukken paprika en de gegrilde paprika erbij en giet de bouillon erbij.

Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten zacht zijn.

Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof in een vijzel en bestrooi met wat zout. Zet opzij.

Pureer de soep en roer de mascarpone erdoorheen. Garneer met de verse oregano, de gehakte hazelnoten en nog een scheutje olijfolie.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle paprikasoep met mascarpone en oregano
Sluiten