Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gegrilde paprikasoep met mascarpone en oregano

Dit handige basisrecept voor gegrilde paprikasoep pakken wij er regelmatig bij! Onze favoriete manier om ‘m te serveren is met mascarpone en oregano. Het perfecte gerecht voor van die dagen waarop je het eigenlijk niet kunt opbrengen om te koken, maar toch wel verrukkelijk wil eten (zoals altijd).

Het fijne aan dit gegrilde paprikasoep basisrecept is dat je er niets netjes voor hoeft te snijden: alles mag grof in de pan, want we pureren de soep later glad. Ook lekker: je hoeft de paprika’s in principe niet te grillen, want we gebruiken gewoon kant-en-klare gegrilde paprika’s uit een pot. Snel klaar dus.

Wat is eigenlijk het verschil tussen rode, gele en groene paprika?

Gegrilde paprikasoep basisrecept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gegrilde paprikasoep: basisrecept

  1. Snijd de ui, de paprika’s en de gegrilde paprika’s in grove stukken.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan. Doe de ui samen met een snuf zout in de pan en laat en bak een paar minuten tot ‘ie zacht is. Voeg het gerookt paprikapoeder en de gedroogde chili toe en laat een minuut bakken. Doe de stukken paprika en de gegrilde paprika erbij en giet de bouillon erbij.
  3. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten zacht zijn.
  4. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Hak ze grof in een vijzel en bestrooi met wat zout. Zet opzij.
  5. Pureer de soep en roer de mascarpone erdoorheen. Garneer met de verse oregano, de gehakte hazelnoten en nog een scheutje olijfolie.

Meer basisrecepten voor soep:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.