Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 25 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 28 november t/m 4 december – snelle recepten voor de aanloop naar ‘t heerlijk avondje

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met elke week een handig weekmenu. Met pakjesavond voor de boeg heb je het waarschijnlijk al druk genoeg. Daarom bevat dit weekmenu week 7 snelle, makkelijke en lekkere recepten.

Maandag

We beginnen dit weekmenu met een smaakvolle knaller: gnocchi met pastramiragù, blauwe kaas en courgette uit de oven. 30 minuten. 1 pan. 1 ovenschaal. Je week is nog nooit zo makkelijk begonnen.

Snelle pastramiragu met gnocchi uit de oven
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

> Naar recept: Snelle pastramiragù met gnocchi uit de oven

Dinsdag

Van de snelle Italiaanse keuken gaan we door naar een razendsnel Taiwanees recept. Deze ‘Three Cup Chicken’ zit vol smaak en kleur. Daarnaast staat alles in een kwartier (ja echt!) op tafel. Dit gerecht ga je ongetwijfeld vaker opdienen.

Taiwanese three cup chicken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Taiwanese ‘Three Cup Chicken’ met Thaise basilicum

Woensdag

De woensdag in dit weekmenu geeft je een snelle versie van een vegetarische klassieker: pita falafel. Door vooraf gemaakte falafel te gebruiken sta je niet uren te klussen in de keuken. De frisse salade en yoghurtdressing tillen dit simpele gerecht naar een hoger niveau.

Bron: Culy

> Naar recept: Pita falafel met feta en bietensalade

Donderdag

Echt comfort food, maar dan binnen een half uur klaar met minimale afwas? Het kan! Deze karbonaadjes in champignonsaus maak je allemaal in één pan, waardoor jij praktisch niks hoeft af te wassen. Een portie herfst op je bord, in 25 minuten.

karbonaadjes in champignonsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Karbonaadjes in champignonsaus in één pan

Vrijdag

Het weekend is begonnen! Normaal gesproken zou je misschien extra uitpakken in de keuken maar 5 december komt steeds dichterbij. Bespaar jezelf een hoop surprisestress met een TikTok klassieker. Bij deze snelle pasta met feta doet je oven al het werk, zodat jij nog even het rijmwoordenboek erbij kunt pakken.

Gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Snelle pasta met gebakken feta uit de oven

Zaterdag

Last-minute zoeken naar cadeaus. Surprises die nog niet af zijn. Extra onverwachte gasten op pakjesavond. Ondanks alle Sinterklaasstress maak jij je niet druk om het avondeten. Deze snelle tortellinisoep is namelijk in tien minuten klaar. En dan ook nog alles in één pan! Makkelijker wordt het niet.

Snelle tortellinisoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Snelle tortellinisoep met worst en spinazie

Zondag

Morgen is het dan zo ver – pakjesavond. Met de papier-maché nog achter de oren en overal stapels cadeaupapier heb je wel meer aan je hoofd dan lang in de keuken staan. Daarom eindigen we dit weekmenu met een smaakvol en kleurrijk gerecht: gepocheerde vis in tomatencurry. Perfect verwarmend voor de donkere dagen!

Gepocheerde vis in tomatencurry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gepocheerde vis in geurige tomatencurry

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.