Culy Homemade: gepocheerde vis in een geurige tomatencurry

Weer eens zin in een stukje vis, maar niet wéér gebakken zalm? Ga voor deze gepocheerde vis. De geurige tomatencurry geeft je op slag een goed humeur. Lekker met wat rijst en verse (Thaise) basilicum.

Dit recept vonden we bij onze vrienden van de website Bon Appétit en we hebben het zelf naar smaak aangepast. En hee: wat wij kunnen, kan jij ook. Vervang de basilicum door Thaise basilicum, koriander en/of munt, gebruik gekleurde kerstomaten of grote tomaten die je in kwarten snijdt en voeg je favoriete specerijen toe.

Gepocheerde vis in tomatencurry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gepocheerde vis in tomatencurry

Leg de stukjes vis tussen twee vellen keukenpapier.

Zet een koekenpan op het vuur (zorg dat ‘ie groot genoeg is voor vier stukjes vis en de tomaten) en verhit een beetje olie op laag vuur.

Bak de knoflook, gember en rode chili in drie minuten zacht en geurig (maar zorg dat ze niet verkleuren). Doe de specerijen erbij: kardemom, korianderzaad en kurkuma. Laat een paar tellen meebakken en doe de limoenblaadjes erbij.

Voeg de tomaten toe aan de pan en laat op laag vuur in ongeveer 12 tot 15 minuten garen, tot de meeste tomaten zijn opengebarsten.

Doe de kokosmelk erbij, voeg een snuf zout toe en roer goed. Bestrooi de stukjes vis met zout. Leg de vis in de pan en dek af met een deksel. Laat de vis in 5 tot 7 minuten pocheren.

> Ook handig: Hoe check je thuis of gebakken vis gaar is?

Leg de gepocheerde vis op wat rijst, schep de tomatencurry erover en maak af met (Thaise basilicum).

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gepocheerde vis in een geurige tomatencurry
Sluiten