Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: frisse viscurry met limoenblad, kerstomaten en Thaise basilicum

Weer eens zin in een stukje vis, maar niet wéér gebakken zalm? Ga voor deze viscurry. De frisse curry met sappige zoete kerstomaten, geurig limoenblad en zachtjes gepocheerde witvis geeft je op slag een goed humeur. Lekker met wat rijst en verse (Thaise) basilicum.

Inspiratie voor dit recept vonden we bij onze vrienden van de website Bon Appétit en we hebben het naar smaak aangepast. En hee: wat wij kunnen, kan jij ook. Vervang de basilicum door Thaise basilicum, koriander en/of munt, gebruik gekleurde kerstomaten of grote tomaten die je in kwarten snijdt en voeg je favoriete specerijen toe.

Rode, gele of groene Thaise curry: dit is (naast de kleur) het verschil

Gepocheerde vis in tomatencurry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Viscurry met limoenblad en kerstomaatjes

  1. Leg de stukjes vis tussen twee vellen keukenpapier.
  2. Zet een koekenpan op het vuur (zorg dat ‘ie groot genoeg is voor vier stukjes vis en de tomaten) en verhit een beetje olie op laag vuur.
  3. Bak de knoflook, gember en rode chili in drie minuten zacht en geurig (maar zorg dat ze niet verkleuren). Doe de specerijen erbij: kardemom, korianderzaad en kurkuma. Laat een paar tellen meebakken en doe de limoenblaadjes erbij.
  4. Voeg de tomaten toe aan de pan en laat op laag vuur in ongeveer 12 tot 15 minuten garen, tot de meeste tomaten zijn opengebarsten.
  5. Doe de kokosmelk erbij, voeg een snuf zout toe en roer goed. Bestrooi de stukjes vis met zout. Leg de vis in de pan en dek af met een deksel. Laat de vis in 5 tot 7 minuten pocheren.
  6. Leg de gepocheerde vis op wat rijst, schep de viscurry erover en maak af met (Thaise) basilicum.

> Ook handig: Hoe check je thuis of gebakken vis gaar is?

Meer curry-recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.