Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… decadent genieten met het plateau Fruits de Mer van Fish Tales

Heerlijk decadent en toch zonder gedoe: dat is het fruits de mer plateau dat je nu bij Fish Tales kunt bestellen. Daarmee kun je thuis net doen alsof je in een luxe Franse brasserie zit. Je krijgt het kant-en-klaar thuisgeleverd én je kunt ook online je eigen plateau fruits de mer samenstellen. Culy ging zo een avondje decadent genieten.

En als ze bij Fish Tales krakend vers zeggen, dan bedoelen ze ook écht krakend vers. Onze bestelling lijkt rechtstreeks van de visafslag te komen. En het is véél. Je kunt op de website van Fish Tales kiezen voor het plateau ‘classic’ (€ 82,50) of ‘royal’ (€ 115,-). Is dat je iets té decadent, dan kun je ook zelf een plateau fruits de mer samenstellen (vanaf € 25,-) met alles wat je lekker vindt.

Zeevruchtenfeest

En de keuze is reuze: Zeeuwste tafeloesters, gekookte verse kreeft, Noordzeekrab, alikruiken, kokkels, scheermessen, palourdes, Zeeuwse mosselen, langoustines, en ongepelde Hollandse garnalen (die héle goede). Het is een zeevruchtenfeest. Met daarbij (desgewenst) wijn en sauzen: frisse mayo met zeekraal en ‘fruits de mer aioli’. Er is ook nog een tof bijpassend brood in de vorm van Pain de mer: Zeeuws natuurdesembrood met zout uit zeewier.

Ook handig: alle zeevruchten zijn al voorgekookt, dus je kunt ze zó opdienen op ijs. De oesters zijn – uiteraard – rauw gelaten: die hoef je alleen nog maar te openen met een oestermes. Je bent dus meteen ready to eat.

Fish Tales plateau fruits de mer bestellen
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Royale portie

De plateaus zijn bestemd voor twee personen, maar de portie is zó royaal dat we nog genoeg left-overs hebben om de volgende dag nog stevig van te nagenieten. Ook handig: je kunt de zeevruchten natuurlijk ook verwerken in een gerecht. Maak bijvoorbeeld fried rice met krab, of spaghetti vongole met kokkels.

Daarbij moeten we ook zeggen dat alle vis en zeevruchten van Fish Tales op duurzame wijze worden gevangen. Het plateau Fruits de Mer is een samenwerking met visserij Neeltje Jans en schelp- en schaaldierenspecialist Seafarm. Het meeste is vooral afkomstig uit Nederlandse wateren, de Canadese kreeft, Zeeuwse mosselen, kokkels en scheermessen zijn MSC-gecertificeerd. En dát maakt het genieten nog groter.

Wil je ook zo’n decadent feestje thuis? Het plateau fruits de mer is online te bestellen via de website van Fish Tales. Ze leveren door heel Nederland op donderdag en vrijdag, in België op donderdag.

Plateau fruits de mer
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.