Weekmenu: maak kennis met deze minder bekende herfstgroenten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze keer zetten we enkele minder bekende herfstgroenten in de kijker. Want wat zijn er in de herfst veel groenten in seizoen, en wat zijn die lékker!

Aardpeer, knolselderij, koolrabi, venkel, pastinaak, bietjes,… Leg jij ze gauw in je mandje? Zo niet, dan hopen we dat je dit vanaf nu vaker gaat doen. Dit weekmenu laat je in ieder geval kennis maken met deze groenten op een laagdrempelige, maar vooral lekkere manier.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

De anijsachtige smaak van venkel matcht heel goed met romige witte bonen en knapperige chorizo. Je bent gewaarschuwd: na één kom wil je meer…

Venkelsoep met witte bonen en chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: romige venkelsoep met witte bonen en knapperige chorizo

Dinsdag

Tijd om een paar pastinaken in je winkelmand te mikken. Dat een simpel, snel stamppotje iets kan zijn waarbij je je bord en je bestek aflikt: dat is natuurlijk het ultieme streven. Wij denken dat we een heel eind zijn gekomen met deze stamppot met pastinaak, waterkers en kerrie(gehakt)balletjes. Zó lekker, dat we ‘m dit seizoen nog veel vaker op tafel gaan zetten.

Stamppot met pastinaak en kerrieballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pittige dan dan noodles met pulled oats

Woensdag

Op de Culy-redactie wordt lyrisch gepraat over aardpeer, zo lekker vinden we de groente. Deze aardpeer-risotto met krokante ham mag dan wel behoorlijk onfotogeniek zijn, hiervoor mag je ons ‘s nachts wakker maken.

risotto met aardpeer

Bron:> Naar recept: risotto met aardpeer en krokante ham

Donderdag

Koolrabi’s zijn die frisgroene knollen met armpjes (die lijken op een Pokémon). Gegrild zijn ze zó ontzettend lekker, daar heb je geen idee van. Dit recept van Yvette van Boven voor koolrabi met pikante paprikacrème is de ideale kennismaking met de groente.

Koolrabi met pikante paprikacreme
Bron: De bomvolle oven van Van Boven

> Naar recept: Koolrabi met pikante paprikacrème van Yvette van Boven

Vrijdag

Heb je op vrijdagavond geen energie om uren in de keuken te staan? Maak dan deze oergemakkelijke traybake met krieltjes, spekjes, paddenstoelen en pastinaak.

herfstige traybake met spekjes, krieltjes, pastinaak en oesterzwammen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam

Zaterdag

Deze schnitzels met rode kool en biermayonaise zijn een tof gerecht voor op de zaterdag. Wie had gedacht dat rode kool zo lekker zou zijn? Met een herfstbiertje erbij maak je het compleet.

Rode kool met bier, schnitzel en biermayonaise
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Naar recept: rode kool met bier, schnitzels en biermayonaise

Zondag

Mierikswortel is vanaf november in het seizoen. Natuurlijk kun je geraspte mierikswortel ook in een potje kopen, maar vers is ‘ie toch écht een stuk lekkerder. Verse mierikswortel kun je bijvoorbeeld vinden bij sommige filialen van Jumbo, bij Crisp of bij de groothandel. Of bestel ‘m online. Super lekker in deze Scandinavische rijstbowl met zalm, radijsjes, bietjes en dille.

Poke bowl met gerookte zalm
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Naar recept: Scandinavische rijstbowl met zalm en mierikswortel

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Weekmenu: maak kennis met deze minder bekende herfstgroenten
Sluiten