Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en knapperige chorizo

Is dit gerecht nou een venkelsoep of een witte bonensoep? We kwamen er niet helemaal uit. Dus is het gewoon van allebei een beetje. Hoe dan ook komen beide smaken heel mooi naar voren in dit recept. De knapperige chorizo geeft de soep een toffe textuur en een pittige bite. Je bent gewaarschuwd: na één kom wil je meer…

Het fijnste aan deze soep vinden we dat ‘ie lekker romig en troostrijk is, zonder dat je er room aan hoeft toe te voegen. Maar het wordt helemaal een feest in een kom met de knapperig gebakken chorizo en de chorizo-olie.

Dit recept is geïnspireerd op een oud recept van Bill Granger.

Venkelsoep met witte bonen en chorizo

Zo maak je deze venkelsoep

Zet een grote soeppan op laag vuur en smelt een klont boter samen met een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de ui en de venkel toe en bak tot ze beginnen te karameliseren. Doe de knoflook en het laurierblaadje erbij en laat een minuutje meebakken.

Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat de boel zo’n vijf minuten koken en verwijder daarna het laurierblaadje. Pureer de soep en voeg dan de witte bonen toe. Laat ze kort mee verwarmen.

Bak de blokjes chorizo in een pannetje (je hoeft geen vet toe te voegen) tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Vang het vet van de chorizo op en meng het in een kommetje met een scheutje olijfolie en een snuf cayennepeper.

Serveer de soep in kommen met wat blokjes chorizo, de achtergehouden venkeltoppen en wat van de chorizo-olie.

Venkelsoep met witte bonen en chorizo

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en knapperige chorizo
Sluiten