Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 24 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste én lekkerste herfstbiertjes

Niks gaat boven een goed glas bier na het maken van een stevige herfstwandeling, na het uitkerven van pompoenen of gewoon, tijdens het luieren op de bank. Dit seizoen zullen vooral de iets krachtigere bieren goed smaken. Denk dan aan donker bier, bokbier, Porters, noem het maar op. Dit zijn de leukste herfstbiertjes, samengesteld door de Culy redactie.

Gulpener Sterk Rogge

Straight from het nieuwe duurzame Gulpener brouwhuis komt dit bier gemaakt van het oergraan rogge. Een licht pittig, doch fruitig speciaalbiertje. Met 8,5% alcohol best een flink biertje, waar je gerust de tijd voor kunt nemen. Volgens Gulpener lekker bij een punt Limburgse vlaai. Die er maar meteen bij bakken dan.

> Gulpener Sterk Rogge koop je online via Gulpener

Gouden Carolus Whisky Infused

Gouden Carolus combineerde the best of both worlds: bier met whisky. Als je liefhebber bent van beide is dit bier vanzelfsprekend een aanrader. De whisky is toegevoegd aan het Cuvee Imperial Dark bier. Daarna is de drank voor drie maanden weggelegd op ‘t vat. Wat kan je verwachten in het glas? Een bier met accenten van vanille en chocolade. Maar ook het houtaccent is aanwezig.

> Je koopt dit whisky-bier online bij Drankdozijn

Hop Hooligans: Imperial Chupacabra

Imperial spiced stout, zo wordt dit Roemeens gebrouwen bier ook wel genoemd. Dit bier is speciaal gemaakt voor de waaghalzen onder ons. De smaakomschrijving luidt als volgt: tonen van vanille, cacaonibs, chocolade, koffie, kaneel en… drie (!) verschillende chilipepers. Haal de warmte in huis met dit wel heel speciale biertje. En gezelligheid door het vrolijk gekleurde etiket.

> Te koop bij Little Beershop

Jopen 4-granen bokbier

De vier granen dat dit bier bevat, zijn tarwe, gerst, haver en geroosterde roggemout. Er komt een geroosterd accentje naar voren dat een licht bittertje meegeeft aan het bokbier, dat trouwens 6,5 % alcohol bevat. Een hint van rood fruit geblend met pure chocolade omschrijft dit herfstbier het best.

> Dit 4-granenbier koop je bij Jopen 

Eeuwige Jeugd Bullebak

Oeh, een fancy bierfles, inclusief kurk! Deze Weizen Tripel kan prima gedronken worden deze herfst, vanwege zijn zowel fruitige als warme karakter. Karamel in combinatie met peer en banaan gaan zowel de aroma’s als de smaak bepalen in dit bier. En hoe kan het ook anders: een bullebak hoort (licht)-bitter te zijn. Zo ook te proeven in dit bier.

> Je kunt de Bullebak weizen-tripel online kopen bij Drankdozijn

De Molen Nice & Cosy BA

Een vatgerijpte, gerookte Tripel, die moet wel nice & cosy smaken. Een ietwat rokerig, romig bier, met smaakkenmerken van steranijs en kaneel. Ook het houtaccent komt terug. BA staat trouwens voor ‘Barrel Aged’. Het bier is dan gelagerd op vaten waar eerder een destillaat zoals whisky of port op gelegen heeft. Met zijn 10% alcohol is deze Tripel eentje om lekker de tijd voor te nemen.

> Dit Nice & Cosy bier koop je bij Little Beershop

Brothers In Law East Coast Porter

Om de lijst met herfstbiertjes af te sluiten, kiezen we voor deze Porter. Dit bier wordt gemaakt met Amerikaanse hop, mais en geroosterde mout. Een krachtig donker bier dat terugkomt met smaken als karamel en chocolade. Het bittertje is ook aanwezig. Leuk om cadeau te doen aan je zwager, of gewoon aan jezelf.

> Koop dit porterbier bij Drankdozijn 

Trek in bier? Check dan deze recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.