Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: risotto met aardpeer en krokante ham

Onze vreugde kon niet op toen we de eerste aardperen in de winkels zagen liggen. We besloten om ze te verwerken in een romige risotto met aardpeer en krokante Serranoham. Wat een droomcombinatie!

Toegegeven: aardperen zijn niet bepaald mooie groenten en dit recept is ook niet zo heel fotogeniek. Maar beide imperfecties worden ruimschoots gecompenseerd door de smaak van het gerecht, die is gelukkig onovertrefbaar.

> Meer met aardpeer: 7 x de lekkerste recepten met aardpeer: de grand cru onder de groenten

risotto met aardpeer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Risotto met aardpeer en krokante ham

Verwarm de bouillon en houd deze warm.

Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook en de sjalot aan tot ze glazig zijn. Voeg er ook de schijfjes aardpeer aan toe en bak enkele minuten tot ze zacht zijn.

Doe de risottorijst erbij en laat kort bakken, tot je ziet dat alle rijstkorrels glazig zijn geworden (lees: eruitzien als glanzende witte kralen). Blus af met de wijn en laat koken tot ‘ie verdampt is.

Voeg dan steeds één voor één grote soeplepels bouillon toe die je helemaal laat opnemen door de rijst. Blijf regelmatig roeren om de rijstkorrels een handje te helpen, zodat ze hun zetmeel loslaten.

Na ongeveer 20 tot 30 minuten proef je de rijst. Is ‘ie gaar en lekker romig? Dan mag de boter en de Parmezaanse kaas erbij. Scheur 2 plakjes Serranoham in kleine stukjes en roer ze mee door de risotto. Laat een laat een paar minuten staan met de deksel op de pan.

Snijd de twee andere plakjes ham in tweeën en bak de vier plakjes in enkele minuten krokant in een andere koekenpan.

Schep de risotto in kommen en werk af met een plakje krokante ham en nog wat extra gemalen Parmezaanse kaas.

risotto met aardpeer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met aardpeer?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.