Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Scandinavische rijstbowl met zalm en mierikswortel

Deze Scandinavische rijstbowl met zalm en mierikswortel is binnen een mum van tijd klaar. Met lekker veel groente, meergranenrijst en een flinke klodder crème fraîche met dille en mosterd. What’s not to love?

Verse mierikswortel kun je bijvoorbeeld vinden bij sommige filialen van Jumbo, bij Crisp of bij de groothandel. Of bestel ‘m online. De smaak van verse geraspte mierikswortel is namelijk fenomenaal lekker.

Dit gerecht is ideaal voor doordeweeks, want het is lekker snel klaar. Al helemaal als je al ingelegde komkommer en radijs in je koelkast hebt staan. Maar die maak je ook heel snel door ze met een theelepel zout, drie theelepels suiker en een theelepel rijstazijn in een afgesloten bakje opzij te zetten tot gebruik. Of gebruik ze rauw.

Scandinavische poke bowl met gravad lax
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Scandinavische poké bowl met gravad lax

Maak indien nodig eerst de ingelegde komkommer en radijsjes (zie boven).

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe hetzelfde met de krieltjes.

Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

Tijd om de kommen te gaan opmaken: begin met de rijst en verdeel de gekookte bietjes, ingelegde komkommer, radijs en aardappeltjes over de kom. Leg de gravad lax ernaast en schep een grote schep van de crème fraîche in het midden van de kom.

Leg er een schepje ingelegd mosterdzaad op, verdeel de ingelegde rode ui erover en bestrooi met de dille. Rasp tot slot flink veel verse mierikswortel over de Scandinavische rijstbowl en val aan.

Poke bowl met gerookte zalm
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Meer lekkere rijstbowls: