Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 19 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: favorieten in een handomdraai voor 22 t/m 28 augustus

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De vakanties lopen af, werk roept. Zo eind augustus eten we het liefst net zo lekker als altijd, maar iets minder tijd eraan besteden zou geen overbodige luxe zijn. Daarom deze week: favorieten in een handomdraai.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: favorieten in een handomdraai voor 22 t/m 28 augustus

Heb je dan toch een paar minuutjes over, sluit deze favorieten dan lekker af met één van deze nóg makkelijkere toetjes.

Maandag

Een verslavend lekker gerecht binnen tien minuten op tafel? Geen probleem met deze nieuwe publieksfavoriet. Pittig, vol garnalen en vol van smaak: dit is er zo eentje die nooit tegen gaat vallen. De ingrediëntenlijst mag dan lang lijken, we beloven dat ‘t hele gebeuren écht gepiept is binnen tien minuten.

Gamba's met srirachasaus
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: supersnelle gamba’s in Srirachasaus (in 10 minuten op tafel!)

Dinsdag

Summer rolls: we kunnen ze elke dag wel eten. Maar omdat dat nét even te bewerkelijk is, hebben we een versie voor je bedacht die een stuk rapper te maken is. Net zo kleurrijk, minstens zo veel smaak, maar een hoop minder rol- en vouwwerk. Perfecte optie voor dit weekmenu met recepten binnen een handomdraai dus.

summer roll salade
Bron:

> Naar recept: Culy Homemade: snelle summer roll salade

Woensdag

Geloof het of niet, maar we hebben nóg een recept dat binnen tien minuten gepiept is. Maar één ding is zeker: dat zie, proef en ruik je er niet vanaf. Dol op ravioli en lasagne? Dan kun jij je geluk niet op. Deze snelle favoriet in een handomdraai is onmisbaar in het weekmenu: een combi van beide klassiekers, gemaakt in een koekenpan.

lasagne van ravioli uit een pan / makkelijk weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: lasagne van ravioli in een koekenpan (klaar in 10 minuten)

Donderdag

Heet weer of een regenachtige dag: een kom soep is altijd een goed idee. Maar omdat ‘t eind augustus is, is een frisse toevoeging geen overbodige luxe. Deze wortelsoep krijgt een unieke smaak door de dukkah en de frisse munt. Extra lekker qua smaak, en ook nog ‘s leuk om te zien.

Wortelsoep met munt en dukkah
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle wortelsoep met munt en dukkah

Vrijdag

Serveer iets in de vorm van een taartje en wij zijn om. En met ons vele anderen, klein of groot. In dit snelle zomerrecept stelen tomaten de show. En da’s fijn, want de mooiste en sappigste exemplaren liggen nu voor het oprapen. Lekker als snack of lunch, maar ook een fijne start van je avond in combinatie met een lichte salade.

Zomers tomatentaartje met ricotta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: supersnel zomers tomatentaartje met ricotta

Zaterdag

Een noedelsoep in welke vorm dan ook: je kunt de Culyredactie er voor wakker maken. De lekkerste exemplaren zijn vaak de soepen waar flink wat tijd en liefde in zit, maar voor de drukkere dagen hebben we een versimpelde versie voor je bedacht. Vergeet vooral de steranijs niet: die geeft nét die bijzondere smaak waardoor je ‘m de volgende dag weer wilt eten.

Snelle noedelsoep met kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle noedelsoep met kip en spinazie

Zondag

We schreven het al eerder en we doen het gewoon nog een keer: deze gnocchi met burrata wordt je nieuwe lievelingsrecept voor die dagen dat je uitgeblust bent (en dat hebben we allemaal weleens). Klaar in minder dan tien minuten én comfort food tot en met.

gnocchi caprese
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle gnocchi caprese met burrata en kerstomaten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.