Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 2 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 5 december t/m 11 december: low budget recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met elke week een handig weekmenu. Een week die begint met pakjesavond, waarna de Sint het land verlaat en de kerstbomen hun intrede maken. Omdat de decembermaand een grote aanslag op je portemonnee kan zijn, deze keer een weekmenu met budget recepten.

Uitgebreid inkopen, kokkerellen en eten doen we met kerst immers wel!

Maandag

Pakjesavond! Een gezellige avond waarop waarschijnlijk de nodige pepernoten en borstplaatjes verorberd zullen worden. Tussen alle cadeaus zorgen wij voor een portemonneevriendelijk recept: shakshuka van de bakplaat. Maak ‘m, zet de plaat op het midden van je tafel (met onderzetter) en schep allemaal wat op. Zo is dit heerlijk avondje ook écht heerlijk.

shakshuka van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Shakshuka van de bakplaat

Dinsdag

De dag na pakjesavond wil iedereen ‘t liefst met zijn cadeaus spelen. Mocht jij aan ons advies tegemoet zijn gekomen om een pastamachine cadeau te vragen van de goedheiligman, kun je die vanavond direct testen.

En wel met de meest budgetvriendelijke spaghetti uit de cucina povera: spaghetti aglio e oglio. Tip: houd een pakje kant en klare spaghetti achter de hand, mocht je je nog geen Italiaanse mamma voelen achter je pastamachine.

Spaghetti aglio e olio
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Spaghetti aglio e olio

Woensdag

Zin in een goed vullende budgetmaaltijd die je ook nog eens in een handomdraai op tafel hebt? Deze omelet heeft het allemaal. Eet ‘m met brood en eventueel een salade erbij en je hebt een makkelijk doch voedzaam maaltje wat iedereen lekker vindt. Budgettip: haal bosjes lente-ui bij de toko, op de markt of de buitenlandse supermarkt. Hier zijn ze niet alleen lekkerder, maar vooral een stuk goedkoper.

Groenteomelet met spinazie
Bron: Eat Reset Heal (Gwyneth Paltrow)

> Naar recept: Gezonde groente-omelet met spinazie en lente-ui

Donderdag

Het weekend nadert ook in dit weekmenu en daarom kiezen we voor een lekker kommetje warmte. Deze low budget rode linzensoep is warm en vullend. En speel je ‘t goed, dan ben je voor vier personen nog geen €10,- kwijt. Dát noemen we nog eens portemonneevriendelijk. Maak wat extra zodat je ‘t kan bewaren voor een feestelijke soeplunch in het weekend. Win-win!

rode linzensoep
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Low budget rode linzensoep met kokos en koriander

Vrijdag

Weekend! Niets minder nodig dan een kommetje warm geluk. Hebben wij zin in warmte (en budget) dan grijpen we vaak naar congee: hartige Chinese rijstepap. Geen beeld bij? Chinese risotto dan, nu hebben we je vast. Wij maken ‘m dit weekmenu met kip en gember. Laat dat nu net weer goed zijn voor de wintervirussen.

Culy Homemade congee

> Naar recept: Congee met gember, kip en crispy knoflook

Zaterdag

Bonen zijn bij uitstek je beste vrienden als je portemonnee vriendelijk wilt koken en eten. In dit weekmenu kunnen ze dan ook echt niet ontbreken. In dit gerecht halen we de bonen uit hun suffe imago door ze te combineren met ‘n gepocheerd ei en krokant broodkruim. Voeg wat extra munt toe naar smaak en we weten bijna zeker dat dit een nieuwe favoriet wordt bij jou thuis. En zit je in over dat ei pocheren? Dat kan tegenwoordig íédereen met de handigste trucjes.

Perfect gekookte bonen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Perfect gekookte bonen met krokant broodkruim en een gepocheerd ei

Zondag

Eind goed, al goed dit weekmenu. En daarom sluiten we af met een banger: tomatenrisotto met Parmezaan en citroen. Supersimpel, maar oh zo lekker. Vind je Parmezaan te prijzig en ruil je ‘t vaak in door die bus met poederkaas waar men zonder pardon “Parmezaan” op zet? Stoppen. Koop een Parmezaan of Grana Padano stuk uit het kant en klaar-schap in de supermarkt (eigen merk van de supermarkt doen) en je zit voor een dubbeltje op de eerste rang. Wil je.

tomatenrisotto met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Tomatenrisotto met citroen en Parmezaan

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.