Culy Homemade: tomatenrisotto met parmezaan en citroen

Het zomerse antwoord op risotto? Dat wordt dan een tomatenrisotto met basilicum en citroen. Romig en creamy maar toch fris: wij weten wel zeker dat jullie er net zo verzot op zullen zijn als wij.

Het geheim van de tomatenrisotto zit ‘m trouwens in een klein beetje versgemalen nootmuskaat. Dat geeft de tomaten net wat meer diepte en gelaagdheid. Sla deze tip trouwens maar op voor toekomstige tomatensauzen, hij zal je nog van pas komen…

Dit zijn ultieme smaakcombinaties waar je altijd op terug kunt vallen

tomatenrisotto met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Tomatenrisotto met citroen en basilicum

Verwarm de bouillon in een steelpan en houd warm op medium vuur.

Verhit de olijfolie in een grote pan op medium vuur en voeg er de knoflook aan toe. Bak de knoflook in een paar minuutjes zacht (maar niet bruin!). Voeg de tomatenpasta toe en roer goed. Begint die te kleuren, voeg dan de kerstomaatjes en de nootmuskaat toe en blijf bakken en roeren tot de tomaatjes hier en daar beginnen barsten.

Voeg de rijst toe en kruid af met zout. Roer alles door elkaar en draai het vuur naar een lage stand. Bak de rijst tot de korrels eruitzien als parels. Voeg 2 soeplepels bouillon toe en laat op een laag vuurtje pruttelen. Is de bouillon opgenomen in de rijst, voeg dan nog een soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Reken hiervoor ongeveer een kwartiertje uit.

Voeg de boter, Parmezaan en rasp van 1/2 citroen toe en roer alles nog eens goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de tomatenrisotto op borden en rasp er de rest van de citroenschil over. Maak af met een beetje extra olijfolie en een paar blaadjes verse basilicum.

tomatenrisotto met citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkers met tomaten?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: tomatenrisotto met parmezaan en citroen
Sluiten