Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 15 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 18 t/m 24 september vol makkelijke recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit gevarieerde weekmenu zit vol met gerechten die bij het hele gezin in de smaak vallen. Benieuwd? Lees dan snel verder

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu vol makkelijke recepten

Een weekmenu vol variatie; wat kun je daar van verwachten? We beginnen de week met een lichte pompoensoep in Vietnamese stijl. Halverwege de week stoppen we in het zonnige Italië met frisse spaghetti al limone. De week sluiten we af met een supersnelle ramen waarvan het recept ook nog eens fantastische hack bevat.

Maandag

De periode waarin we massaal aan de pompoengerechten gaan, is in zicht. Maar met de temperaturen van nu kiezen we liever voor iets lichts. Daarom maken we tussen de seizoenen door graag deze lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl (canh bi do) die we ooit voorgeschoteld kregen door kookboekenauteur Mai Nguyễ.

Lichte pompoensoep met garnalen Vietnamees
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl

Dinsdag

De herfst staat om de hoek. Maar in dit weekmenu stellen we ‘m nog even uit met deze zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat. Extra lekker door de yoghurt, verse kruiden en rode ui in de toppings. Die geven deze bakplaat namelijk een extra portie frisheid.

Zomerse ovenschotel met krieltjes, zalm en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: zomerse ovenschotel met aardappeltjes, venkel, zalm en tomaat

Woensdag

Wat zijn de Italianen er toch belachelijk goed in: recepten bedenken met maar weinig ingrediënten, maar héél veel smaak. Spaghetti al limone is daar het tongstrelende voorbeeld van. Snel en makkelijk en toch een godenmaal. Daarom mag ‘ie niet ontbreken in dit weekmenu.

Spaghetti al limone / pasta al limone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: spaghetti al limone (snel en makkelijk)

Donderdag

Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta? Dat klinkt als de ideale ingrediënten voor je nieuwe favoriete eenpansgerecht. Daarmee is dit recept perfect om op een efficiënte manier een hongerig stel mensen te voeden. Glas rode wijn erbij en genieten maar.

gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta (in één pan)

Vrijdag

Een ouderwetse mosterdsoep met spekjes en croutons: dá’s nog eens nostalgisch genieten. De croutons krijgen tijdens het bakken trouwens een scheutje bier, voor een volwassenere smaak. Natuurlijk denken we in dit weekmenu aan alles. Want je kunt namelijk de rest van het biertje bij je soep opdrinken, want echt: die combinatie is puur goud.

mosterdsoep recept met spekjes en biercroutons
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: mosterdsoep met spekjes en biercroutons

Zaterdag

Een zelfgemaakte hartige taart of quiche is voor velen – ook voor ons – het ultieme comfort food. Rijkelijk gevuld met je favoriete vulling en smullen maar! Deze variant maak je per persoon, en vergt daardoor een stuk minder tijd om te maken en te garen. En daar houden we van in een weekmenu met makkelijke recepten.

Eenpersoons Quiche
Bron: Culy

> Recept: Makkelijke eenpersoons quiche met filodeeg, geitenkaas en spinazie

Zondag

Om dit weekmenu af te sluiten hebben we een toffe food hack. Met instant noodles en mayonaise (!) kun je immers extreem snel een heerlijke kom ramen voor je neus toveren. Hebben we er met deze mayo ramen een nieuwe verslaving bij? De kans is groot…

mayo ramen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: snelle romige mayo ramen (kitchen hack!)

Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s vol makkelijke recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.