Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 18 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 21 t/m 27 augustus vol lekkere recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In week 34 gaan we voor een weekmenu vol makkelijke en snelle recepten als bloemkoolsteaks, een traybake met kip en een toffe one pot pasta. Zo hoef je geen dag van de week moeite hebben om de vraag ‘wat eten we vandaag’ te beantwoorden, lekkerrrr!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Wat eten we vandaag met Culy’s weekmenu

Maandag

Het eerste gerecht van de week is al meteen een groot succes, want deze zalmcurry is het ultieme comfort waar je op maandagavond naar verlangt! Dit is echt zo’n gerecht waarvan je niemand zult horen klagen. Lekker met kerstomaten die nu in het seizoen zijn. Heb je ze ook al geplukt uit de moestuin?

Curry met zalm en tomaat voor snelle recepten

> Recept: zalmcurry met noedels en kerstomaten

Dinsdag

Ook dit is weer zo’n recept dat je al-tijd op tafel kunt toveren zonder dat je iemand hoort klagen. Daarom staat deze traybake van kip met hoisin, bimi en rode uien wel vaker in ons weekmenu. Want met deze traybake krijg je lekker veel groenten en vitaminen binnen. De ultieme manier om week 34 een boost te geven dus. Bovendien is het een makkelijke om te bereiden, je doet de ingrediënten op de bakplaat en dan kun je achteroverleunen.

Traybake van kip met hoisin en bimi (aspergebroccoli)
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: snelle traybake van kip met hoisin, bimi en rode ui

Woensdag

Hoera, we hebben de week 34 doormidden gebroken. Om dat te vieren kiezen we voor een makkelijk feestmaal. Deze bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten is echt een te gek gerecht dat snel klaar is en er toch speciaal uitziet. Da’s pas een toffe manier om de vraag ‘wat eten we vandaag’ te beantwoorden!

bloemkool romescosaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten

Donderdag

Katsudon – een Aziatische rijstbowl met omelet en krokante kip – is zó verschrikkelijk lekker, dat het bijna misdadig is. Daarom mag ‘ie niet ontbreken in dit smakelijke weekmenu. Extra lekker met miso-mayonaise, umami!

Aziatische rijstbowl met omelet en kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Recept: katsudon (Aziatische rijstbowl met omelet en krokante kip)

Vrijdag

Waar gisteren vlees de hoofdrol speelde, houden we het vandaag lekker vega. En dat doen we met deze krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt. Het gerecht is geïnspireerd op een gerechtje dat we bij het Peruaanse restaurant Nazka hebben gegeten. Authentiek is het niet, maar wel belachelijk lekker. Het is ook supersnel klaar en dat maakt ‘m perfect voor dit weekmenu.

Krokante aubergines Peruaans recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt

Zaterdag

Italiaans is altijd een goed idee, daarom maken we deze one pot pasta wel vaker. Minimale afwas en maximale smaak. Fantastisch voor in een makkelijk weekmenu, vooral op zo’n luie dag als zaterdag.

One pot pasta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept:  one pot pasta (spaghetti met tomatensaus in één pan)

Zondag

Hoogste tijd voor comfort food, want daar houden we van op zondag. We horen je al denken: comfort food en salade? Ja hoor, dat kan zeker in de vorm van een salade. Kijk maar eens naar deze Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip. We hebben een warme week achter de rug en deze salade is een favoriet van Culy’s Ogechi, vooral in de zomer. Daarom mocht ‘ie niet ontbreken in dit weekmenu.

Libanese maaltijdsalade
Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip

Meer inspiratie nodig? Check onze andere makkelijke weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.