Culy Homemade: de makkelijkste ramen ooit (met instant noodles en mayonaise)
O jongens, wat hebben we een toffe food hack ontdekt. Met instant noodles en mayonaise (!) kun je immers extreem snel een heerlijke kom romige ramen voor je neus toveren. Hebben we er met deze mayo ramen een nieuwe verslaving bij? De kans is groot…
De tip voor deze mayo ramen vonden we trouwens op het leuke i am a food blog. Wij gaan ‘m in ieder geval nog váák gebruiken.
Over de toppings: wij kozen hier voor bacon, sojasauseitjes* en nori, maar pas dat gerust aan aan je smaak. Wat knapperig gebakken shiitake, een restje kimchi, een beetje ingelegde radijs… Kan allemaal!
*Sojasauseitjes maakten we hier makkelijk en snel door de eitjes 7 1/2 minuten te koken en daarna gepeld onder te dompelen in een bakje met sojasaus. Dat is ontzettend lekker, maar uiteraard optioneel: een gewoon eitje doet ‘t net zo goed!
Mayo ramen
- Neem er een mengkom bij en meng de Kewpie mayo met de knoflook, de kruidenmix van de instant ramen en de eieren tot een dikke saus. Verdeel deze saus over twee ramen-kommen.
- Kook de instant noodles volgens de verpakking. Verdeel de soep over de kommen. Roer goed met een garde tot je een romige bouillon overhoudt.
- Leg de noodles in de bouillon en maak de mayo ramen af met de ringetjes bosui en de rest van je toppings.
Meer met noodles?
- Culy Homemade: vegan noodles met olie van lente-ui en sticky aubergine
- Crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi
- Culy Homemade: noodles met gamba’s, sugar snaps en koriander