Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl

Pompoensoep is altijd favoriet maar gek genoeg betrapten we onszelf erop dat we even helemaal klaar waren met die dikke, gepureerde soepen. We hadden zin in iets lichts en bouillonnerigs. Daarop dachten we ineens terug aan een lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl (canh bi do) die we ooit voorgeschoteld kregen door kookboekenauteur Mai Nguyễn. Deze soep is daarop geïnspireerd.

Je kunt deze soep op verschillende manieren maken, maar wij kozen voor een makkelijke, snelle versie. Nog sneller wordt het als je kant-en-klare pompoenblokjes koopt en de garnalen in hun geheel in de soep mee laten garen (echt maar een paar minuutjes). Je kunt ze dan eventueel van tevoren zo’n 30 minuten laten marineren in het mengsel van knoflook, suiker, vissaus, koriander en zout en peper.

Lichte pompoensoep met garnalen Vietnamees
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Lichte pompoensoep met garnalen

Doe de garnalen samen met de witte ringetjes lente-ui in de kom van een keukenmachine. Voeg ook de knoflook, kristalsuiker, een scheutje vissaus, de steeltjes van de koriander en wat zout en peper toe. Laat kort pulseren om de garnalen grof te hakken tot een soort pasta. Schep in een kommetje en zet opzij.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook in een grote pan. Laat de blokjes pompoen ongeveer 8 minuten zachtjes koken in de bouillon.

Maak met een lepel kleine balletjes van de garnalenpasta en laat ze in de soep vallen. Laat alles nog zo’n 5 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de pompoen beetgaar is.

Proef of de soep goed op smaak is, en voeg naar smaak nog wat vissaus, peper en eventueel zout en een snufje suiker toe.

Dien de lichte pompoensoep op met de rest van de ringetjes bosui en de gehakte koriander.

Meer pompoensoep recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.