10 heerlijke gerechten die je kunt maken met brioche

Heb je brioche in huis gehaald en nog wat over? Dit decadente, zoete, boterachtige witte brood wordt vanwege smaak en structuur vaak vergeleken met cake en minstens zo decadent belegd met foie gras of gebruikt in een broodpudding. Maar wat kun je er nog meer mee?

Ontdek matcha-toast

Roer wat matcha (poeder van hele fijne, groene thee) en een klein beetje suiker door zachte boter, bestrijk er een dikke plak brioche mee en stop in de broodrooster of leg onder de grill.

Très decadent: lobster rolls

Rivierkreeftjes zijn een fantastisch ingrediënt uit de Hollandse wateren. En de zoetige kreeftjes passen perfect bij brioche. Maak deze decadente lobster rolls.

brioche lobstser roll

Serveer als bruschetta

Snijd de brioche in kleine plakjes, bak ze goudbruin en beleg ze met buffelmozzarella en tomaatjes. Zo heb je binnen een mum van tijd superlekkere bruschetta voor een feestje of etentje.

Beleg met goddelijk roerei

Eggslut in L.A. serveert roerei met bieslook en sriracha-mayonaise op een brioche broodje.

Serveer met gepocheerd ei en Hollandaisesaus

Als je dan toch eieren gaat pocheren, doe het dan meteen helemaal goed en kijk de kunst af bij Heston Blumenthal. Hij serveert eggs benedict met bacon op brioche.

Maak brioche con gelato

Beleg met bolletjes verrukkelijk ijs en maak brioche con gelato. Kijk wel uit voor brain freeze.

brioche ijs

Maak broodpudding met zoute karamel

Met brioche kun je fantastische broodpudding maken. Voeg zoute karamel toe en je bent in de zevende hemel. Check dit recept voor broodpudding met zoute karamel en ga helemaal los.

Bak wentelteefjes

Dit zouden weleens de lekkerste wentelteefjes kunnen zijn die je ooit hebt gegeten: Ottolenghi’s wentelteefjes. Het brood wordt eerst kort geweekt in een custardmengsel en dan in een ovenschaal in de oven gebakken, vervolgens nogmaals ondergedompeld en dan als een wentelteefje gebakken.

Gebruik als hamburgerbroodje

Wij aten bij H. Burger in Amsterdam super smakelijke burgers op een getoast briochebroodje met ui, tomaat, sla, augurkjes, ketchup en mosterd. Maar je kunt ook dé Jamie’s Italian burger maken van Jamie Oliver.

… of als hotdog

Bij Bar Dough in Kaapstad maken ze een toffe hotdog met bacon, Emmentaler en frisse tomatensalsa op een briochebroodje. Check de video hieronder voor het recept.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!